Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА Е ОТЛИЧЕНА С ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА

Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова получи приз за добро управление на официална церемония в резиденция Бояна на 12 октомври –  в Деня на българската община. За първи път на Община Берковица бе присъден Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа, който е признание за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики. Отличието бе връчено от Министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и Председателя на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов.

На церемонията, на която Община Берковица се удостои с названието „Присъден Европейски етикет за иновации и добро управление на съвета на Европа за периода 2020 – 2022 г.“, присъстваха и зам.-кметовете Спаска Георгиева и Атанас Георгиев и секретарят на Община Берковица Биляна Стаменова.

Присъждането на европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на съвета на Европа е инициативата, чиято главна цел е да се насърчават усилията на все повече местни власти и продуктивното съперничество между тях, което на свой ред да доведе до по-ефективни политики, насочени към силно и жизнено местно самоуправление в България.

watermarked-DSC034141watermarked-1DEB0945E-5860-45E1-BABB-BDDA2A11AE3E