АКТУАЛНО

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗАРАДВА ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ОСНОВНИТЕ УЧИЛИЩА С БЕЗПЛАТНО ТЕАТРАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Постановка "Неродена мома"

Община Берковица зарадва децата от детските градини и основните училища в града с безплатно театрално представление. НЧ „Иван Вазов – 1872“ предостави сцена за постановката „Неродена мома“ по българска народна приказка. Над 160 деца от ДГ „Малина“, ДГ „Звънче“ и ДГ „Пролетна дъга“ се потопиха с вълнение и нескрити емоции в историята на българската народна приказка. Над 250 ученици съпреживяха историята на царския син. В „Неродена мома“ – от върха на дървото до дъното на дълбокия кладенец те откриха един прекрасен свят на любов и хармония, на справедливост и морален ред, за които всяко добро сърце мечтае. Спектакълът е по проект „Спектакли за всяко българско дете“ на фондация „Арте Вива“, финансиран от Министерството на културата и е насочен към децата в малките населени места в България, в които достъпът до културни събития е затруднен, и е изключително ценен и необходим за обогатяване на културния живот на децата в Берковица.
Екипът на постановката получи подаръци и поздравления от Община Берковица, които поднесе зам.-кметът Спаска Георгиева. Госпожа Марияна Ангелова, учител в 3. ОУ „Иван Вазов“ също благодари на екипа и сподели, че ще се радва на подобни бъдещи инициативи, които да възпитават културата у децата, да ги учат на любов към театъра и да обогатяват техния мироглед. А ние смятаме, че българските народни приказки са прекрасни. Потопиш ли се в тях, сякаш си в езеро с жива вода – прераждаш се.
Община Берковица подкрепи твърдо идеята за представяне на безплатни куклено-театрални представления, които ще допринесат за образоването и възпитанието на децата и ще ги приобщят към света на театъра. Инициативата е истината и любовта впечатляваща и тя доказва, че съвместните усилия между неправителствена организация, държава и община могат да работят заедно в името на децата.

Сценична идея и драматизация Симона Нанова
Режисура Христина Арсенова
Сценография Десислава Петкова
Кукли Емилия Ковачева
Музика Група „Орфика“
Участва Симона Нанова

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДАРИ НАД 40 ЗАГЛАВИЯ ОТ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НЛН „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА

Библиотека „Йордан Радичков“ – Берковица, която носи името на писателя, ще радва своите читатели с над 40 нови заглавия на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Връчване на приза за европейски етикет и добро управление на Кмата - Димитранка Каменова
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ КРИСТАЛЕН ПРИЗ И ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

„Тази награда е признание за добрата екипна работа на администрацията и стимул да надграждаме постигнатото. Независимо от трудните времена, в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.