Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗАРАДВА ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ОСНОВНИТЕ УЧИЛИЩА С БЕЗПЛАТНО ТЕАТРАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Постановка "Неродена мома"

Община Берковица зарадва децата от детските градини и основните училища в града с безплатно театрално представление. НЧ “Иван Вазов – 1872” предостави сцена за постановката “Неродена мома” по българска народна приказка. Над 160 деца от ДГ “Малина”, ДГ “Звънче” и ДГ “Пролетна дъга” се потопиха с вълнение и нескрити емоции в историята на българската народна приказка. Над 250 ученици съпреживяха историята на царския син. В “Неродена мома” – от върха на дървото до дъното на дълбокия кладенец те откриха един прекрасен свят на любов и хармония, на справедливост и морален ред, за които всяко добро сърце мечтае. Спектакълът е по проект “Спектакли за всяко българско дете” на фондация „Арте Вива“, финансиран от Министерството на културата и е насочен към децата в малките населени места в България, в които достъпът до културни събития е затруднен, и е изключително ценен и необходим за обогатяване на културния живот на децата в Берковица.
Екипът на постановката получи подаръци и поздравления от Община Берковица, които поднесе зам.-кметът Спаска Георгиева. Госпожа Марияна Ангелова, учител в 3. ОУ “Иван Вазов” също благодари на екипа и сподели, че ще се радва на подобни бъдещи инициативи, които да възпитават културата у децата, да ги учат на любов към театъра и да обогатяват техния мироглед. А ние смятаме, че българските народни приказки са прекрасни. Потопиш ли се в тях, сякаш си в езеро с жива вода – прераждаш се.
Община Берковица подкрепи твърдо идеята за представяне на безплатни куклено-театрални представления, които ще допринесат за образоването и възпитанието на децата и ще ги приобщят към света на театъра. Инициативата е истината и любовта впечатляваща и тя доказва, че съвместните усилия между неправителствена организация, държава и община могат да работят заедно в името на децата.

Сценична идея и драматизация Симона Нанова
Режисура Христина Арсенова
Сценография Десислава Петкова
Кукли Емилия Ковачева
Музика Група “Орфика”
Участва Симона Нанова