Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ПОДКРЕПЯ ИНИЦИАТИВАТА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА 2108“

eh_2017_bulgaria_589248И тази година Община Берковица получи покана да се присъедини към десетото поредно издание на глобалната инициатива „Часът на Земята“. Сибитието, в което общината отново ще се включи ще се проведе на 24 март 2018 г. /събота/ от 20:30 до 21:30 часа.

Няколко са сградите в града ни, които в знак на съпричастност ще изгасят своето осветление, а старта е точно в 20.30 часа.

Тази година Часът на Земята ще обиколи света за десети път. На 25 март милиони хора в над 170 държави по света ще загасят светлините от 20,30 до 21,30 ч., за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеси, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени.

През 2018 г. изменението на климата отдавна е факт. Въпросът е как може да се справим с него. Докато Западна Европа повече от десетилетие полага услия да се откъсне от изкопаемите фосилни горива и енергийната зависимост, то страните от източната част на континента, включително и България, изостават значително.

Въпреки неблагоприятната ситуация, от WWF смятаме, че България има всички шансове да навакса изоставането и значително да намали въглеродните емисии от енергийната си система.

Повече за инициативата може да прочетете на: http://www.wwf.bg