АКТУАЛНО

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ИМА НОВА СМЕТОСЪБИРАЧНА МАШИНА

Новият сметосъбиращ камион DAF, който е  с екологичен  сертификат “Евро 6” пристигна днес в Берковица. С машината практически могат да бъдат извозени 16 кубика битови отпадъци,  защото в камиона има специални преси, които намаляват обема на боклука . Новата техника ще бъде използвана за сметосъбирането и извозването на битовите отпадъци от Берковица  и околните села. Техниката, която се използва сега, е много стара, често се чупи и ремонтът й излиза скъпо. Това е вторият модерен камион, който общинското ръководство купува по одобрен проект „Усъвършенстване на системата за организирано събиране и транспортиране на битовите отпадъци на територията на Община Берковица“  към ПУДООС. Първата машина е MULTICAR M 27  многофункционална машина за професионални нужди с двукръгова  хидравлична система  и  задвижване  4х4, и с гребло за сняг. В града и селата са доставени и 40 бр. контейнери.

IMG_6829Необходимостта от реализация на проекта е опазване на природната среда в община Берковица, подобряване на събираемостта на БО от населените места в общината и премахване на нерегламентирани сметища. Това ще доведе до ограничаване безразборното изхвърляне на отпадъци от населението. По този начин местните жители ще се стимулират да опазват околната среда, което ще осигури възможност за почистване на замърсените площи. С пълноценното използване на поставените съдове за отпадъци ще се осигури защита за здравето на хората, ще се насърчи опазването от замърсяване на почвата и речните потоци. При наличните транспортни средства и съдове за смет, които са стари и амортизирани, се затруднява тяхното събирането и извозването. С реализацията на проекта ще се подобри управлението на отпадъците в района ще се достигане до финансова и екологична устойчива система, отговаряща на съвременните изисквания за опазване на околната среда. Ще се подобрят санитарно-хигиенните условия, намаляващи екологичната опасност и здравния риск за населението и ще допринесе за развитието на града като съвременен стопански и туристически център. Целите на проекта са подобряване на съществуващите практики и условия за събиране и транспортиране на битовите отпадъците, което ще доведе до поетапно включване на населените места в системата на организираното сметосъбиране чрез осигуряване на сметосъбираща техника и съдове за битови отпадъци, които ще обхванат дейностите по събиране, извозване, съхраняване на битовите отпадъци.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Нормативни актове

Правилници

ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – БЕРКОВИЦА – приет и изменен с реш. 77/прот. 5 от 26.01.2024

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Комисии

ПРОТОКОЛИ ОТ ЗАСЕДАНИЯ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ КЪМ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – БЕРКОВИЦА

Постоянна комисия по бюджет, финанси и следприватизационен контрол; Постоянна комисия по обществен ред, сигурност, спорт, младежки дейности, връзка с граждански

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (71) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (706) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (43) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (26) град Берковица (34) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (31) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (41) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

100% БУДНИ В СЕЛО СЛАТИНА

На 20 февруари фолклорната група на с. Слатина, специално за ” 100% будни” по БНТ, представи местни ястия в дома

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.