АКТУАЛНО

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА КАНДИДАТСТВА ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ С ПРОЕКТ „ОБОРУДВАНЕ И ОБЗАВЕЖДАНЕ НА ПОСЕТИТЕЛСКИ ЦЕНТЪР ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА”

Община Берковица кандидатства за безвъзмездна финансова помощ, предоставяна по мярка 19.2-7.5 „Подкрепа за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа информация и малка по мащаб туристическа инфраструктура” от процедура за подбор BG06RDNP001-19.316 „МИГ- Берковица и Годеч” с проект „Оборудване и обзавеждане на посетителски център за представяне на културно-историческото наследство на Община Берковица”. Стойността на проекта е 99 460,80 лв.

По проекта се предвижда оборудване и обзавеждане на две високотехнологични мултимедийни зали в сградата на Културен център „Йордан Радичков” за предоставяне на възможност за запознаване на посетителите с културното и историческото наследство на общината, изработка на късометражни рекламни клипове, представящи културните и природните забележителности, изработка на високотехнологичен сайт за виртуална разходка из забележителностите на Община Берковица, изграждане на кътове за отдих пред посетителския център.

Дейностите по проект  „Оборудване и обзавеждане на посетителски център за представяне на културно-историческото наследство на Община Берковица” съответстват и отговарят на Стратегическа цел 1: „Съживяване и разнообразяване на местната икономика и създаване на работни места, чрез ефективно използване на местния потенциал и привличане на инвестиции в селското стопанство, промишлеността и услугите за намаляване на безработицата и повишаване на доходите”, Приоритет 1.3. „Развитие на туризъм, валоризиращ културно-историческото наследство и природния потенциал на общината” от Общински План за Развитие на Община Берковица 2014-2020.

Дейностите по проект „Оборудване и обзавеждане на посетителски център за представяне на културно-историческото наследство на Община Берковица” съответстват и отговарят на Цел II “Изграждане и поддържане на инфраструктурата, обслужваща туризма”, Дейност 2.9. „Проект по ПРСР, мярка 7.5. „Подкрепа за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа информация и малка по мащаб туристическа инфраструктура” от Програма за развитие на туризма на Община Берковица за 2020 г.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого - Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-94-00-2817 (08) от 18.10.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Детско полицейско управление
Актуални Новини

В 4. ОУ „ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ“ – БЕРКОВИЦА БЕ ДАДЕН СТАРТ НА ПРОГРАМА „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“

На 22 ноември 2022 година с тържествена церемония 4. ОУ „Георги Сава Раковски“ – Берковица, Община Берковица и Районно управление

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА И МУЗЕЕН КОМПЛЕКС ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА СУРВАЧКА “ЦВЕТОВЕТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ТРАДИЦИИ”

Изработването на традиционната сурвачка е стар български обичай, който се предава от поколение на поколение от древни времена. Целта му

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗБОР НА ФИНАНСОВА И КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ЗАЕМ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Обявление за избор на финансова или кредитна институция за предоставяне на дългосрочен заем на Община Берковица

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.