Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА НАГРАДИ ДЕЦА С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ

Всяка година Община Берковица подкрепя децата с изявени дарби, като ги стимулира с финансова награда за постижения в областта на науката, техниката, изкуството и спорта.

На 8 септември 2020 година, на тържествената сесия на Общински съвет – Берковица по повод празника на нашия град,  19 деца и младежи, постигнали високи резултати и заели призови места в международни, национални, регионални и общински състезания, конкурси, олимпиади и първенства в областта на науката, изкуството и спорта, получиха награди за своите успехи.

Съгласно наредбата за закрила на деца с изявени дарби през 2020 година, Община Берковица ги удостои с еднократно финансово подпомагане в размер, утвърден от Общински съвет – Берковица, и с грамоти.

Община Берковица продължава да подкрепя даровитите деца от общината с финансово подпомагане като периодично предоставя награди на изявени деца.

На 18.12.2020 година десетокласничките Дженифър Вакова, Габриела Георгиева и Карла Красимирова заслужено бяха наградени с грамоти и финансово подпомагане за призовите си места в Конкурса за литературно творчество на тема „Обичам България, както я обичаше Вазов“.

Наградите на младите творци връчи зам.-кметът на Община Берковица Спаска Георгиева, която поздрави децата за достойните им постижения и им пожела здраве, бъдещи успехи в областта на литературата и реализирани желания.

Децата, предоставили заявления за еднократно финансово подпомагане в Община Берковица след 01.12.2020 година, ще получат своите награди в началото на следващата календарна година – 2021.

Топла и светла Коледа! Здрава, мирна и успешна Нова година!

watermarked-DSC04186watermarked-DSC04182watermarked-DSC04179