АКТУАЛНО

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ОРГАНИЗИРА ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ ПОД НАДСЛОВ „НЕКА ГОРИ ОГЪНЯТ НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ“!

На 03.03.2022 година от 18:00 часа, по случай Националния празник на Република България, на ски писта „Ком“ в Берковския Балкан, ще се състои тържествена програма, включваща факелно шествие, рецитал, заря и празнично хоро.
Тази година се навършват 20 години от първото факелно шествие, което се провежда на ски писта „Ком“.
През далечната 2000 година то е било организирано от инициативен комитет от граждани, ски учители и Туристическо дружество – Берковица. В годините прераства като общинска инициатива.
Община Берковица е една от първите, която организира подобно събитие, но през годините не е било афиширано. За последно шествието е проведено през 2019 година. По време на събитието голяма част от хората, които са се спуснали, са били облечени в народни носии и са развявали българското знаме.
През тази година към факелното шествие има изключителен интерес, като Община Берковица прави следната организация:
16:45 ч. – Тръгване от град Берковица в посока ски зона „Ком“. Сборният пункт е паркинга на стадион „Мрамор“. Придвижването на гражданите ще се осъществява с личен превоз.
19:15 ч. – Тръгване от ски зона „Ком“ в посока град Берковица.
Факлите за празничното шествие са осигурени от Община Берковица. Всеки, който желае да се включи в мероприятието, ще получи факла или знаме.
За събитието Общината има подкрепата на отговорника за ски влека, на планинската спасителна служба, туристическото дружество, спортните клубове, ски учители и граждани.
Община Берковица кани всички, които имат възможност, да вземат участие в шествието с факла или българско знаме в ръка и да докажат, че огънят на българския дух ще гори вечно.
Призоваваме и всички останали жители и гости на града да се присъединят към празничната програма и всички заедно да докажем, че Берковица и берковчани съхраняват българския дух и традиции.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого - Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-94-00-2733 (3) от 22.11.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ” съобщава на заинтересованите, че със

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛEНИЕизх.Nо УОСГ-70-00-544 (1) от 02.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-166 (4) от 05.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Клуб на хората с увреждания – Берковица отбеляза подобаващо 3 декември – Международния ден на хората с увреждания „Добре дошли

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.