Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ОСИГУРИ БЕЗПЛАТНИ ИНТЕРНЕТ ЗОНИ ЗА ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ НА ГРАДА

Приключи работата по изграждане на точките за безплатен безжичен интернет с обществена значимост в град Берковица. Местата, на които е инсталирана мрежата са: Централна градска част – пред сградата на Община Берковица, бул. „Мрамор“, Градската градина, Пазара за плодове и зеленчуци, къща-музей „Иван Вазов“, Етнографски музей – Берковица; Стадион „Мрамор – защитените игрища, ръгби и футболното игрище.

Чрез проекта Община Берковица осигурява местна безжична свързаност безплатно и без дискриминационни условия, като се използва най-съвременно и най-качествено налично оборудване. Целта на проекта е преодоляване на цифровото разделение, особено в общности, които изостават по отношение на цифровата грамотност, подобряване на достъпа до високоскоростна и свръхвисокоскоростна широколентова свързаност; подобряване на достъпа до онлайн услуги; насърчаване интегрирането със съществуващи публични услуги;

Всеки желаещ да ползва услугата е необходимо да влезе на портала на WIFI4EU, да са съгласи с условията за ползване и да натисне бутона „приемам“. WIFI4EU е отворена мрежа, тя е със свободен достъп и не е необходимо потребителите да се идентифицират по някакъв начин (например използване на парола) за свързване. Порталът за достъп определя автоматично разпознаване на свързали се с нея преди това потребители, така че при повторно използване на мрежата не се изисква свързване.

Община Берковица гарантира, че всяка точка има капацитет за обслужване на поне 50 потребители едновременно, като скоростта на изтегляне е до 30 Mbps. Достъпът до мрежата е напълно безплатен за потребителите.

TAB1