Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПОДКРЕПИ ТУРНИРА “СЕВЕРОЗАПАДЪТ ИГРАЕ ШАХ“

шахматен турнир

Традицията бе спазена и на 9 ноември 2022 г. за пета година в Пенсионерски клуб „Берковски кестен“ бе проведен шахматен турнир „Северозападът играе шах“. В шахматната битка се надпреварваха участници от Горни Лом, Митровци, Бойчиновци, Берковица, Вършец, Враца и Монтана. Организатор на мероприятието е ПК „Берковски кестен“ с финансовата подкрепа на Община Берковица, която осигури и наградите за победителите.
Официален старт на събитието даде кметът Димитранка Каменова, която поздрави всички състезатели в турнира и пожела заслужена победа на най-добрия, като увери присъстващите в бъдещата подкрепа на Община Берковица към подобни инициативи.
Истинската изненада бе на финала, когато 7-годишният шампион по шахмат Велислав Захариев изненадващо пристигна на срещата и поздрави всички участници. Атанас Антов от Горни Лом се впусна в истинско предизвикателство с малкия шампион и изигра приятелска партия шах с него. В крайното класиране на 1. място е Пламен Славчев от Горни Лом, на 2. място Валери Цветков от Берковица, 3. място Митко Първанов от Враца, 4. място Жоро Илиев от Берковица. Ветеран в турнира беше 85-годишния отец Димитър Андреев. Седем са състезателите от състава на Берковица, от които пет са с награди.
Съдия на турнира беше Людмил Пейчев – Ръководител на клуб по шахмат в Младежки дом – Монтана. Помощник съдии Трифон Русинов и Николай Крумов.