Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПРЕДОСТАВИ ЕДНОКРАТНА СТИПЕНДИЯ В РАЗМЕР НА 1000 ЛЕВА НА ДИАНА МАТЕРОВА ОТ ПГ „Д-Р ИВАН ПАНОВ“ – БЕРКОВИЦА

Община Берковица предостави еднократна стипендия в размер на 1000 лева на Диана Матерова от ПГ „Д-р Иван Панов“ – Берковица за постижения в областта на литературата, хуманитарните науки, езиковата компетенция и изкуството. Възпитаничката на гимназията постигна отличен успех – 5.99- през петте години гимназиално образование и на държавните зрелостни изпити.      Диана има активна гражданска позиция и участва в обществени инициативи, които са пример за ролята на младите хора в гражданското общество. Позицията й на младши европейски посланик допринася за изграждане на междукултурни връзки, сътрудничество и ползотворни екипни проекти. Нейната съпричастност към хората в нужда, изразена в участието й в доброволчески дейности, е показателна за доброто, което Диана дарява на хората около себе си.

На тържеството, на което зрелостниците получиха своите дипломи за завършено средно образование, Спаска Георгиева – Зам.-кмет на Община Берковица, връчи паричната сума на Диана Матерова от името на кмета на Община Берковица Димитранка Каменова и й пожела успешна реализация, кариерно израстване, постигнати мечти.

Берковица се гордее с успехите й и подкрепя нейния стремеж към усъвършенстване и просперитет.

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА

 

 

СКЪПА ДИАНА,

 

Впечатлена съм от твоите постижения в областта на литературата, хуманитарните науки, езиковата компетенция, изкуството и за мен е удоволствие да те поздравя за таланта и интелекта ти. Берковица се гордее с твоите успехи и подкрепя стремежа ти към усъвършенстване и просперитет.

Твоята активна гражданска позиция и участието ти в обществени инициативи са пример за ролята на младите хора в гражданското общество. Позицията ти като младши европейски посланик допринася за изграждане на междукултурни връзки, сътрудничество и ползотворни екипни проекти. Съпричастността ти към хората в нужда, изразена в участието ти в доброволчески дейности, е показателна за доброто, което даряваш на хората около теб.

Пожелавам ти да вярваш в себе си, в способностите си, да сбъдваш желанията си, да следваш мечтите си. Вратата на успеха да бъде широко отворена и да те води към усъвършенстване и просперитет.

Продължавай да твориш със сърцето си добро, да се грижиш за ближните, да помагаш в беда, да бъдеш посланик на добротата. Продължавай да бъдеш все така отговорен и амбициозен човек, отстоявай своята позиция и преследвай целите си. Твоята целеустременост и активност са предпоставка за бъдещи постижения. Очакват те ясни и слънчеви дни, през които да твориш и създаваш, за да са успешни бъдещите ти начинания, преодолявайки предизвикателствата в съвременния свят.

Бъди благословена!

 

ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА

Кмет на Община Берковица

 

26.06.2020 година

град Берковица