Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПРЕДОСТАВИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ КОМПЛЕКТИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА СОБСТВЕНО ДЪРВО НА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ И СОЦИАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Община Берковица предостави образователни комплекти за отглеждане на собствено дърво на децата и учениците в образователните и социалните институции на територията на община Берковица. Комплектите, които се състоят от екологични саксии от рециклиран материал, етикети за всяка от саксиите, биотор от калифорнийски червеи, както и семена от обикновен явор, жълъди от червен дъб, кестени от конски кестен, са безвъзмездно дарение от Гората.бг.

Инициативата има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България, с участието на колкото се може повече доброволци, млади хора и деца. Защото всяко засадено дърво е още една алвеола в белите дробове на нашата планета.

Кампанията „Засаждаме бъдеще“ е организирала стотици акции по даряване и засаждане на дървета из цялата страна в партньорство с МЗХГ и неговите структури, десетки общини, стотици училища и детски градини в цяла България. В осемгодишната си история Гората.бг е приобщила към каузата си над 200000 участници, благодарение на което са засадени над 900000 дървета.

Засаждането на дърво е инвестиция в бъдещето, а грижата за природата и съхранението й за поколенията е отговорност на всеки от нас.