Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПРЕДОСТАВИ САНИТАРНИ МАТЕРИАЛИ НА ОБЩИНСКИ ДРУЖЕСТВА И ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ ОТ GORATA.BG

Община Берковица е една от 261 общини, която получи безвъзмездно санитарни материали и лични предпазни средства за борба срещу COVID-19. Дарението е от гражданската неправителствена организация „Gorata.bg“, организирала кампания  под надслов „Здравето е в нашите ръце“, чиято цел е набиране на средства за подпомагане на общините с хигиенни материали.

Община Берковица получи максимално допустимото количество санитарни средства – 2 200 ръкавици, 75 броя маски за многократна употреба, 130 литра течен сапун, 25 литра дезинфектант на хлорна основа. Предоставeни са на детските заведения и на общинските дружества на територията на община Берковица.

Гората.бг е инициатива, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България. Освен засаждане на дървета, кампаниите, които тя организира е да прави добро –  почиства, дарява на възрастни хора, работи за образоване на деца, помага за опазването  на природата чиста и съхранена за бъдещите поколения. Партнира си с институции, общини, горски стопанства.