Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПРЕДСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ТУРИЗЪМ

16754035_1219150154788269_264928031_nОбщина Берковица има самостоятелно участие в туристическата борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“ и представя туристическите възможности на региона. На щанда на общината е представена и културната програма на Берковица, станала известна с разнообразните фестивали. Има и богат набор от рекламни материали: два вида брошури – за Берковица и за Северозападен Балкан; дипляни, туристическа карта за Северозападен Балкан, дипляна за Етнографски музей, визитки и дипляни на места за настаняване. Освен с печатни издания, развитието на общината бе представено и  с богато украсен щанд с берковска керамика и дърворезба, тематични банери за Музеен комплекс-Берковица. Интерес за посетителите бе богатия асортимент на минерална вода „Ком“, както и факта, че тя се бутилира в с. Бързия. На гостите бяха раздавани дискове на Берковската духова музика – една от емблемите на Берковица и черпени с вино и домашна баница.

Интерес към Община Берковица  проявиха многобройни туроператори и туристически агенции; фирми, специализирани в организирането на ученически почивки; общини, провеждащи туристически изложения; туристи, посещавали Берковица и желаещи да видят града под Ком.

Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“ се провежда под патронажа на Министерството на туризма на Република България и в партньорство със Столична община, Българската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация/БХРА/, Българската асоциация на туристическите агенции/БАТА/, Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти/АБТТА/, Сдружение Туризъм и Софийски туристически район.

С национални щандове ще участват Министерството на туризма – България, традиционно Министерство на културата и туризма на Република Турция, Национална туристическа организация – Република Сърбия, Агенция за промоция и подкрепа на туризма на БЮР Македония, Туристически борд – Куба, Туристическо конгресно бюро –Загреб, Туроператори хотелиери и общини от Гърция, Италия, Испания, Великобритания, Полша, Индия, Русия. За първи път на български туристически пазар свои оферти ще представят туроператори от Грузия, Алжир, Малдиви, Албания и Гана. Регистрации са направили и представители на туристически фирми от Чехия, Румъния, Косово.

„ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“ предоставя отлична възможност на изложителите да представят по атрактивен начин своя продукт и нови туристически програми, да осъществят директни бизнес контакти. Насърчаването на вътрешния туризъм е  водещо послание на изложението.

 

В дните на ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО за гостите са предвидени разнообразни атракции и фолклорни програми, културни събития, дегустации и томболи.