АКТУАЛНО

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПРОВЕДЕ ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ НА ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ 2014-2020

IMG_8580opak2_logoНа 5 август 2014 г. от 11.00 часа в заседателната зала на Общинска администрация – Берковица се проведе обществено обсъждане на разработения проект на Общински план за развитие 2014-2020 г. В него участие взеха представители на общинска администрация, общински съветници, общественост и медии. Стратегическият документ беше предварително публикуван на официалния сайт на Община Берковица, за да могат желаещите да се запознаят с него. В началото на обсъждането бяха представени анализ на икономическото и социалното развитие на общината, целите и приоритетите за развитие за периода 2014-2020 г., програма за реализация на общинския план за развитие и индикаторите за наблюдението и оценката на плана.

IMG_8579Съгласно проекта на Общински план за развитие 2014-2020 г. визията за развитие през следващия програмен период е Община Берковица да се развива като център на туризма с развито селско стопанство и свързаните с тях дейности, като се съживи местната икономика и създаване на работни места, чрез ефективно използване на местния потенциал и привличане на инвестиции в селското стопанство и услуги за намаляване на безработицата и повишаване на доходите. На тази основа ще се търси и развитието на човешкия капитал в общината и подобряване качеството и стандарта на живот чрез насърчаване на образованието и социалното включване, като същевременно ще се подобри и териториалната устойчивост и опазването на природното богатство.По време на обсъждането участниците изразиха коментари и предложения, свързани с приоритетите за развитие на общината, използването на резултати от реализирани проекти, определените индикатори за наблюдение и оценка на плана. Направените препоръки ще бъдат отразени в окончателния вариант на общинския план, който предстои да бъде приет на заседание на Общински съвет.

Проета на Общинския план за развитие на Община Берковица за периода 2014-2020 г. е изготвен в рамките на Проект 13 – 13 – 59 / 11.12.2013 г. „Подобряване процеса на прилагане на политики и подготовка за разработване на стратегически документи на община Берковица”.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Обява конкурс за традиционна българска суровачка
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА И МУЗЕЕН КОМПЛЕКС ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА СУРВАЧКА “ЦВЕТОВЕТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ТРАДИЦИИ”

Изработването на традиционната сурвачка е стар български обичай, който се предава от поколение на поколение от древни времена. Целта му

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗБОР НА ФИНАНСОВА И КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ЗАЕМ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Обявление за избор на финансова или кредитна институция за предоставяне на дългосрочен заем на Община Берковица

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-167 (1) от 07.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
кмет берковица
Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО ПОВОД НИКУЛДЕН

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,СКЪПИ ИМЕНИЦИ,БАНКЕРИ, МОРЯЦИ, ТЪРГОВЦИ, Днес отбелязваме един от най-големите християнски празници – Денят на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, покровител

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.