Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПРОВЕДЕ ОБЩИНСКИ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНАТА УЧЕНИЧЕСКА ВИКТОРИНАТА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ” – 2021

Общински кръг на Националната ученическа викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя” – 2021 се проведе на 28.04.2021 година в Заседателната зала на Община Берковица.

watermarked-DSC05466Комисия в състав: Председател: Спаска Георгиева – Зам.-кмет на Община Берковица и членове: Богдан Цветков – Инспектор в РУ на МВР – Берковица, Антон Петров – Шофьор – Община Берковица, Венета Асенова – Главен експерт „Образование“ – Община Берковица и Борислава Йорданова – член на Общинската комисия по БДП – Община Берковица, оценяваше представянето на отборите.

 В надпреварата се включиха 4 отбора с по четирима състезатели от основни училища на територията на община Берковица – 2. ОУ „Христо Смирненски“ – Берковица, 3. ОУ „Иван Вазов“ – Берковица, 4. ОУ „Георги Сава Раковски“ – Берковица, ОУ „Георги С. Раковски“ – село Бързия.

Викторината се проведе в три кръга като участниците решаваха листовки с 20 въпроса, тестове с 8 въпроса и практическа задача, включваща разпознаване значението на 9 пътни знака.

Престижното първо място зае постигналият най-много точки отбор – 48 от максималния брой 60 – 2. ОУwatermarked-DSC05481 „Христо Смирненски“ – Берковица и се класира за Областния кръг на състезанието, което ще се състои на 15 май 2021 в град Монтана. На второ място се нареди отборът на ОУ „Георги С. Раковски“ – село Бързия, а трети останаха 3. ОУ „Иван Вазов“ – Берковица.

Целта на състезанието бе проверка на знанията и уменията на подрастващите за безопасно  поведение на пътя и формиране на положителни навици за действие в условията на пътното движение. Ето защо преди обявяването на победителите, инспектор Богдан Цветков проведе дискусия с присъстващите, за да провери знанията им с въпроси, свързани с поведението им на пътното платно, и разясни на децата важни правила за безопасно движение по пътищата.

След обявяването на резултатите от състезанието Спаска Георгиева – Зам.-кмет на Община Берковица и председател на комисията, връчи на участниците и на ръководителите на отборите грамоти и награди от Община Берковица.

watermarked-2_OU_1_mqstowatermarked-burzia_2_mqstowatermarked-3_OU_3_mqstowatermarked-4_OU_4_mqsto