Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПРОДЪЛЖАВА АКЦИЯТА ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА СТАРИ И ИЗОСТАВЕНИ АВТОМОБИЛИ

21 собственици на изоставени автомобили вече са получили офоциални предупреждения от Община Берковица за премахване на неправилно спрените, паркирани и/или изоставени МПС-та. Срокът е до 30.11.2017 г. Постоянната конисия, сформирана със заповед на кмета , на 20.10 2017 година е обходила района на ж.к „Стара планина“, ж.к „Заряница“ и ул. „Пейо Яворов“, където са констатирани 15 броя изоставени автомобили. В следващите дни на новооткритите 15 случая ще бъдат изпратени съответните официални писма с указан срок за премахване. Предстоят още проверки на Комисията в района на ж.к „Изгрев“, ул. „Тракия“, ул. „Солунска“ и Коцина бара.

В случай, че срокът 30.11.2017 г. не бъде спазен от предупредените собственици, автомобилите ще бъдат принудително премествани  съгласно разпоредбите на чл. 36, ал. 9 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Берковица на площадка за временно съхранение. Направените в тази връзка разходи ще са за сметка на собствениците.

Община Берковица призовава всички собственици на такива автомобили своевременно да предприемат неоходимите действия с цел спазване на законите и наредбите.