Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПРОДЪЛЖАВА С ПОЧИСТВАНЕТО НА ЛОКАЛНИ СМЕТИЩА В ГРАДА И ПОСТАВЯНЕТО НА ТАБЕЛИ

48358546_1921874377925229_6814523144808693760_nОбщина Берковица почисти няколко локални сметища в Берковица и постави табели, с които се забранява изхвърлянето на битови и други видове отпадъци. Такива бяха поставени на улиците „Калето“ и „Рила“, „Асен Златарев“ и „Тракия“, „Шабовица“ и „Ком“.  Проверка на специалисти от администрацията установи, че почистените места не са замърсени отново. Акцията продължава. Наскоро бе почистено и локално сметище на ул. „Сливница“ зад жилищните блокове. Там също е поставена забранителна табела, както и при ДГ “Пролетна дъга”. Работата на администрацията и Комунални дейности продължава.

Напомняме, че:

Всеки гражданин на гр. Берковица /с изключение на живущите в съставните селища/, който желае да се освободи от строителни и едрогабаритни отпадъци е необходимо да подаде заявка за извозване на тел.0953/88374 или в администрацията: ул. „А. Страшимиров“ № 2 /третия етаж на пожарната/

Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували, а едрогабаритните отпадъци – приведени във вид, удобен за товарене.

Количеството на отпадъка не трябва да надвишава 2,5 куб.м. -30 лв. за един курс. Не се допуска смесването на различните видове отпадъци.

В деня и часа на извозването отпадъците трябва да бъдат изнесени от дворното място на тротоара. Извозването се осъществява в интервала: от 07.30 до 16.00 ч. за дните от понеделник до петък /включително/.

Общинско мероприятие „Комунални дейности“ като изпълнител на заявката проверява адрес, естество на отпадъците, вид, в които са подготвени за извозване и уточнява сумата за заплащане.

ЗАБРАНЕНО Е ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА СТРОИТЕЛНИ И ЕДРОГАБАРИТНИ ОТПАДЪЦИ В и ДО КОНТЕЙНЕРИТЕ ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ!

ПРИ НЕСПАЗВАНЕ НА ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ, ОТПАДЪЦИТЕ НЯМА ДА БЪДАТ ИЗВОЗЕНИ И ОТГОВОРНОСТТА ЗА ТЯХНОТО ТРЕТИРАНЕ И ТРАНСПОРТИРАНЕ НОСИ СТОПАНИНЪТ.

 

НАРУШИТЕЛИТЕ СЕ НАКАЗВАТ С ГЛОБА – 300 ЛЕВА!