АКТУАЛНО

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА РАБОТИ ПО ПРОЕКТ „И АЗ ИМАМ СЕМЕЙСТВО”

 

 

Проект ”И аз имам семейство” се реализира от Агенция за социално подпомагане  в партньорство с 82 общини, сред които е и Община Берковица. Кметът на общината Димитранка Каменова  е подписала  партньорско споразумение с Агенция за социално подпомагане за изпълнение на проект „И аз имам семейство”,  финансиран със Заповед за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  № РД 08-55 от 30 септември 2011 г., схема BG051PO001-5.2.11 „Приеми ме”, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г.

Общата цел на проекта е:  

Да се подкрепи процеса на деинституционализация на деца като създаде и реализира устойчив модел за развитие на заместваща семейна грижа за деца, настанени в специализирани институции и на деца, в риск от изоставяне.

Специфичните цели на проекта са:

  • Прилагане в национален мащаб на нов подход за предоставяне на услугата „Приемна грижа”- доброволна, професионална и заместваща.
  • Разширяване на възможностите за развитие на приемната грижа чрез нарастване на броят на приемните семейства и желаещите да предоставят тази социална услуга в национален мащаб.
  • Създаване на условия за намаляване на бедността, особено в малките населени места, чрез създаване на заетост като приемни родители на безработни лица.                                        

Във връзка с реализацията по проекта се създаде екип за администриране на проект от администратор и счетоводител. След провеждане на подбор са назначени  двама социални работника, които ще работят с приемните родители и децата. Предстои приемането на заявления от желаещите да станат приемни родители. Кандидатите за приемни родители ще бъдат подбрани чрез процедура на оценка и обучение, и утвърдени от професионална комисия по приемна грижа. Приоритетно ще се търсят семейства за деца от 0 до 3 год. възраст. Услугата приемна грижа е: доброволна, професионална, заместваща. Приемните родители ще получават възнаграждение за отглеждане на дете, а професионалните приемни родители ще получават и трудово възнаграждение, определено в % от минималната работна заплата за страната, съобразно броя на децата.     

Екипът в Берковица предоставя информация на всеки, проявяващ интерес към приемната грижа. За контакти: ДДЛРГ „Люба Тенева” ет.1, кабинет 4

Илияна Василева – социален работник  0878384930

Мая Сиракова – социален работник 0888807774

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Обява конкурс за традиционна българска суровачка
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА И МУЗЕЕН КОМПЛЕКС ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА СУРВАЧКА “ЦВЕТОВЕТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ТРАДИЦИИ”

Изработването на традиционната сурвачка е стар български обичай, който се предава от поколение на поколение от древни времена. Целта му

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Книги дарени от НЛН "Йордан Радичков"
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДАРИ НАД 40 ЗАГЛАВИЯ ОТ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НЛН „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА

Библиотека „Йордан Радичков“ – Берковица, която носи името на писателя, ще радва своите читатели с над 40 нови заглавия на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Връчване на приза за европейски етикет и добро управление на Кмата - Димитранка Каменова
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ КРИСТАЛЕН ПРИЗ И ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

„Тази награда е признание за добрата екипна работа на администрацията и стимул да надграждаме постигнатото. Независимо от трудните времена, в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.