Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2020“

Haidushki vodopadi (2)Община Берковица се включва в Националния конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за живей активно! 2020“, който има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България.

Инициативата стартира през 2006 година и до момента към нея ежегодно са се включвали значителен брой общини. След подаване на заявка всяка община предприема редица мероприятия, с които да активизира хората да живеят здравословно – да спортуват, да се хранят с полезни храни, да се грижат за своето здраве и за здравето на околните. Жури ще оцени кандидатурите и ще определи победителя, който ще получи финансиране за осъществяване на проект, насочен към активния начин на живот  и/или изграждане на навици за балансирано хранене на населението в общината.

Община Берковица стартира изпълнението на проекта чрез провеждане на поход по еко пътека „Хайдушки водопади“ на 22 септември 2020 година. Началото на събитието ще бъде дадено в 10:30 часа от стадион „Мрамор“ – град Берковица.

Призоваваме всички наши съграждани да се присъединят към мероприятието като подкрепят активния и здравословен начин на живот и станат част от „Нестле за живей активно! 2020“!