АКТУАЛНО

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА НА БУЛЕВАРД “МРАМОР”

Проектът „Реконструкция на открита детска площадка  и градинка на булевард „Мрамор” град Берковица” е разработен в рамките на  Национална кампания “За чиста околна среда 2012 ”  и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема “Обичам природата – и аз участвам”. Финансирането е в размер до 10 000 лева.

 

ОСНОВНИ ЦЕЛИ  НА ПРОЕКТА

 

  • Съхранение на природата в района на идеалния център на град Берковица
  • Създаване на по-благоприятни условия за почивка и релаксация с достъп само за пешеходци
  • Естетизация на градинката и зелените площи на булевард Мрамор  като европейски модел на екологична зона за пълноценен отдих.
  • Формиране на  по-голяма заинтересованост в местното население и гостите на града за опазване и грижа на природата в парка.
  • Булевардът да остане предпочитано място от децата, които ще запълват свободните си часове сред екологично чисто място.
  • В предвид разположението на булеварда в идеалния център на град Берковица, същият е чудесна алтернатива за игри и отдих.
  • Непосредствената му близост до заведения и близостта му до хотели в центъра на града пък ще дава възможност за почивка и релаксация на гостите на хотела.
  • Принос за подобряване облика на градската инфраструктура
  • Подобренията и оформянето на детската площадка  и градинка на булевард Мрамор – град Берковица като екологично чисто място за отдих ще бъде потвърждение за това, че град Берковица е привлекателно място за туризъм, отмора, спорт и развлечения.

 

С реализирането на проекта се цели повишаване на екологичната култура и изграждане на навици и самосъзнание за опазване на околната среда, както и за поддържане на чистота на местата, които се ползват за игра от децата. Цели се формиране на позитивна нагласа  към природата, затвърждаване на умения и желание  за опазване на околната среда у гражданите и гостите на града.

 

ОБЩЕСТВЕНА ЗНАЧИМОСТ

 

Реализирането на дейностите по проекта  „Реконструкция на открита детска площадка  и градинка на булевард Мрамор – град Берковица  ще създаде по-благоприятни условия за почивка и ще доведе до по-голяма заинтересованост както в местното население, така и в гостите на града за опазване и грижа за природата, също така ще допринесе за цялостния облик на градската инфраструктура. Паркът предлага отлични условия за игра на открито и напълно безопасно за децата.

         Активно участие в осъществяване на проекта ще вземат, както местната власт, така и училища, фирми, граждани, сдружения и НПО.

         Цялостният ефект от проекта ще е възстановяване на вече съществуващи спортни съоръжения, създаване на допълнителен детски кът /според изискванията на Европейския съюз/, обособяване на места за отдих, табели, съдове за смет, което ще е предпоставка за подобряване условията за почивка, както за местното население, така и за туристите.

         При изпълняване на дейностите по проекта ще се изградят навици у младото поколение за опазване на околната среда.

Проектът: „Реконструкция на открита детска площадка  и градинка на булевард Мрамор – град Берковица”  ще допринесе за утвърждаването на Берковица като популярна туристическа дестинация с екологична значимост, с оглед обособяването на открита детска площадка, съобразена напълно с изискванията и нормите на местното законодателство.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-167 (3) от 02.03.2023 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Кмет на Община Берковица (18) ЛПГ (7) МИГ Берковица и Годеч (6) Образование (41) Община Берковица (323) Общинска администрация-Берковица (26) Общински съвет-Берковица (23) Обява (12) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (15) ваканция&спа експо (7) детска градина (6) детски градини (7) дневен ред (8) заповед (9) заповеди на кмета (23) кмет берковица (8) кмет община берковица (8) конкурс (9) културни забележителности (16) общинска администрация (54) общински съвет - берковица (6) обява община берковица (6) обявление (58) основни училища (8) отдел строителство (15) поздравителен адрес (18) приложно колоездене (6) програми (6) проект (10) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (8) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (8) съобщение (9) туризъм (32) услуги (13) училища в Община Берковица (7)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА МАТЕРИАЛИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ В КОМИСИИТЕ И НА СЕСИЯ НА ОбС – БЕРКОВИЦА НА 24.03.2023 г.

КОМИСИЯ ПО ИКОНОМИКА, ПРИВАТИЗАЦИЯ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА22 март 2023 г. /сряда/ – 14.00 часа 1.Докладна РД-92-00-2408 относно отчет за дейността

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ПРАВИЛА ЗА СЪБИРАНЕ НА ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ “ВиК – БЕРКОВИЦА”

При наличие на натрупани задължения към дружеството, за неплатена изразходвана и отведена вода „ВиК Берковица” предлага на абонатите си споразумение

ВИЖТЕ ОЩЕ »
РЕДОВНО ГОДИШНО-ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА "ДРУЖЕСТВО НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ" И ПК "КЛИСУРА"
Актуални Новини

ПРОВЕДЕ СЕ РЕДОВНО ГОДИШНО-ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА “ДРУЖЕСТВО НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ” И ПК “КЛИСУРА” СЕЛО БЪРЗИЯ

На 16.03.2023 г. се проведе редовно годишно-отчетно събрание на “Дружество на хора с увреждания” и ПК “Клисура” село Бързия. На

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.