АКТУАЛНО

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА ЗА ПОДПОМАГАНЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС НА ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ, НАСТАНЕНИ В ЦНСТДБУ – БЕРКОВИЦА

Община Берковица спечели проект за подпомагане на образователния процес на учениците, настанени в ЦНСТ за деца без увреждания в гр. Берковица, в условията на продължителна извънредна обстановка и неприсъствено обучение на настанените в ЦНСТДБУ деца.

По проекта ще бъдат закупени два настолни компютъра и лазерно мултифункционално устройство,  които ще се използват от учениците, настанени в социалното заведение, с цел да се подпомогне работата им по време на редовния обучителен процес, както и в случай на извънредни ситуации и дистанционна форма на обучение.
По този начин те ще получат равни условия с връстниците си и ще имат възможност да усвоят в по-голяма степен учебния материал, да подобрят уменията си за работа в дигитална среда, което ще повиши шансовете им за успешно завършване на учебната година. Всичко това ще доведе до по-добро социално включване за децата и младежите от най-уязвимите обществени групи.

Чрез предоставяне на компютърните конфигурации, децата ще могат да поддържат постоянно присъствие в онлайн обучението, а наличието на мултифункционалното устройство ще им позволява да ползват уроци и други учебни помагала на хартиен носител и да изпращат такива на своите учители. Заплащането на такси за доставка на интернет със средства по проекта за определения период ще подпомогне и финансово ЦНСТДБУ в качеството на предлаганата социална услуга. Закупуването на достатъчен брой технически средства с лицензиран софтуер в услугата ще облекчи и подобри онлайн обучението на децата за успешно завършване на учебната година. Новата техника ще може да се използва и за онлайн обучение при нововъзникнали ситуации, като грипна ваканция.

Проектът е финансиран от Фонд „Социална закрила“ по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност, от резидентен тип и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас по реда на чл. 27, ал. 1, т. 2 от Закона за социално подпомагане.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВА

Община Берковица, в качеството си на бенефициент по проект BG05M9OP001-2.019-0019 „Дневен център за деца и младежи с увреждания – гр.

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Дом за стари хора - Берковица (8) Кмет на Община Берковица (39) МИГ Берковица и Годеч (14) НЧ "Иван Вазов - 1872" (8) Образование (41) Община Берковица (439) Общинска администрация-Берковица (57) Общински съвет-Берковица (25) Обява (23) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (17) велислав захариев (8) дневен ред (12) заповед (14) заповеди на кмета (23) избори (10) избори за Народно събрание (9) кмет берковица (8) кмет община берковица (14) конкурс (12) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (17) общинска администрация (55) общински съвет - берковица (8) обява община берковица (8) обявление (77) обявление отдел СУТ (13) основни училища (8) отдел строителство (22) поздравителен адрес (21) проект (12) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (11) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (9) съобщение (10) туризъм (32) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Велислав Захариев Вицешампион
Актуални Новини

ВЕЛИСЛАВ ЗАХАРИЕВ СТАНА ВИЦЕШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ПО КЛАСИЧЕСКИ ШАХМАТ ЗА 2023 г. В ГРУПАТА НА 8-ГОДИШНИТЕ

От 2.06.23 г. до 8.06.2023 г., в курортния град Приморско се проведоха държавните индивидуални първенства по класически шахмат за момчета

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ДО СЪБЕСЕДВАНЕ ЗА ДЛЪЖНОСТ „МЕДИЦИНСКА СЕСТРА“ В „ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ С УВРЕЖДАНИЯ – ГР. БЕРКОВИЦА”

Въз основа на представените документи Комисията, назначена със Заповед № РД-15-351/07.06.2023 г. на кмета на Община Берковица, по проект №BG05M9OP001-2.019-0019

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

УВЕДОМЛЕНИЕ

Областно пътно управление – Монтана уведомява, че от утре, 10 юни 2023 година, се възстановява движението на камиони над 10

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.