АКТУАЛНО

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЩЕ КАНДИДАТСТВА С ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ

111Във връзка с отворена процедура BG16RFOP001-5.001 “Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“, Община Берковица подготвя проектно предложение за изграждане на нов дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. Тя е една от 54-те общини, включени в Картата на услугите за подкрепа в общността и в семейна среда.

Проектното предложение е с максимална стойност до 425 000 лв. с ДДС. Новата услуга е избрано да се предлага в част от сградата на бившата ЦДГ 5. Предвижда се тя да се ремонтира/реконструира, включително прилежащото дворно пространство за изграждане на дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, в съответствие с разработените и утвърдени от Министерство на труда и социалната политика функционални изисквания и насоки за изграждане на инфраструктурата, съобразени с релевантните европейски документи за деинституционализация и живот в общността. Проектът ще включва мерки, свързани с подобряване на достъпа на хора с увреждания, в съответствие с изискванията на Наредба №4/01.07.2009г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително на хората с увреждания.

Дневният център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства се предвижда да бъде с капацитет до 30 места за дневна грижа и до 60 места за консултативни услуги.

Проектът ще спомогне за постигане на целите, заложени в секторните стратегически документи в областта на социалната политика, както и в сферата на деинституционализацията на грижите за децата с увреждания и техните семейства. Основната цел е осигуряване на подходяща и ефективна социална инфраструктура, допринасяща за предоставяне на нов вид услуга в общността, която да замени институционалния модел на грижа за деца. С проекта се цели гарантиране на правото на всяко дете до достъп до качествена грижа и услуги в общността, според индивидуалните му потребности.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

РЕДОВНО ГОДИШНО-ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА "ДРУЖЕСТВО НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ" И ПК "КЛИСУРА"
Актуални Новини

ПРОВЕДЕ СЕ РЕДОВНО ГОДИШНО-ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА “ДРУЖЕСТВО НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ” И ПК “КЛИСУРА” СЕЛО БЪРЗИЯ

На 16.03.2023 г. се проведе редовно годишно-отчетно събрание на “Дружество на хора с увреждания” и ПК “Клисура” село Бързия. На

ВИЖТЕ ОЩЕ »
3 март в Берковица - 18 метров трибагреник
Актуални Новини

ЧЕСТИТ 3 МАРТ, БЕРКОВИЦА!

Честит 3 март, Берковица! България над всичко!С шествие с 18-метров трибагреник, носен от 26 ученици от 3. ОУ “Иван Вазов”,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Кмет на Община Берковица (22) ЛПГ (7) МИГ Берковица и Годеч (7) Образование (41) Община Берковица (343) Общинска администрация-Берковица (28) Общински съвет-Берковица (23) Обява (12) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (15) ваканция&спа експо (7) велислав захариев (6) детска градина (6) детски градини (7) дневен ред (8) заповед (10) заповеди на кмета (23) кмет берковица (8) кмет община берковица (8) конкурс (9) културни забележителности (17) общинска администрация (54) общински съвет - берковица (6) обява община берковица (7) обявление (63) основни училища (8) отдел строителство (18) поздравителен адрес (18) приложно колоездене (6) проект (10) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (8) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (8) съобщение (10) туризъм (32) услуги (13) училища в Община Берковица (7)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с изборите за народни представители на 2 април 2023 г., уведомяваме избирателите с постоянен адрес в квартал “Беговица”,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ НА ОСНОВАНИЕ ПАРАГРАФ 4, АЛ. 2 ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА /ЗУТ/

На вниманието наИрена Тодорова, гр. Монтана, бул. “Трети март”, вх. В, ет. 3, ап. 9Илонка Иванова, гр. Монтана, ж.к. ,,Младост“,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.