Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО” – 2022

Лого - Община Берковица

Община Берковица отново ще се присъедини към Националната кампания “Да изчистим България заедно” – най-мащабната доброволческа инициатива у нас, свързана с грижа за природата и съхраняването й за бъдещите поколения.
За десета поредна година “Да изчистим България заедно” ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Тази година инициативата се провежда под наслов „Подай ръка на природата“ и е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.
Денят на голямото почистване, в което ще се включи и Община Берковица, е 17 септември 2022 година (събота). Стартът на кампанията е в 09:00 часа.
Ще бъдат почистени Защитена местност Хайдушки водопади, местност Синия вир, парк „Св. Георги Победоносец“ (Пашината), района на беседката в посока хижа „Ком“ – нова, лесопарк „Калето“, дворове на детски градини и училища и прилежащите им части, както и други замърсени терени.
Община Берковица призовава всички жители и гости на града и на населените места в общината, ръководствата на учебни заведения, учреждения, неправителствени организации и фирми да участват активно в почистването на обществените територии и на замърсените зони.
Всички доброволци могат да получат чували и ръкавици в стая № 213 на Общинска администрация – Берковица всеки делничен ден от 08:30 ч. до 17:00 часа (до изчерпване на количеството).
Община Берковица пояснява, че събраните чували с отпадъци трябва да се поставят до контейнерите за смет в града, след което ще бъдат извозени от сметосъбираща техника. Местата за събраните отпадъци по селата се определят по преценка на съответното кметство.