Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЩЕ УЧАСТВА В ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИАТИВА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА 2016”

Община Берковица подкрепя и ще се присъедини към инициативата „Часът на Земята 2016” в България. Тя ще се проведе на 19 март /събота/  от 20:30 часа.

Три са обществените сгради в Берковица, които в уречения час ще изключат осветлението в знак на символичен жест на съпричастност и отправяне призив за по-устойчиво бъдеще.

Всеки жител на Общината също може да се присъедини към инициативата „Часът на Земята”, изключвайки осветлението си за час. Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света.  По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

Това е най-мащабната акции в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Частът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

 Колкото по-голям става Часът на Земята, толкова повече излизаме извън демонстрацията на тъмно.