Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЩЕ УЧАСТВА В ТОМБОЛАТА НА ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО СЪС СПЕЦИАЛНА НАГРАДА

Подаръчен ваучер

На собствен щанд с атрактивен дизайн Община Берковица ще представи рекламни материали с туристическите дадености на града под Ком – природните забележителности, културно-историческото наследство, традициите и обичаите, занаятите и събитията, които отличават Берковица от останалите населени места в културната карта на България.
Берковският Балкан, с величествения връх Ком (2016 м), е гордост за берковчани. Той е начална точка на най-дългия пешеходен планински туристически маршрут Ком – Емине (600 км). Гордост за жителите са и множеството забележителности, които отразяват различни периоди от историята на града и бита на хората. Чешмата „Малинарка“, изградена от берковски розов мрамор в чест на девойките малинарки, възпети от великия Вазов, къщата музей на Иван Вазов, Етнографският музей и символът на град Берковица – Часовниковата кула, която оглася града повече от два века, са само малка част от културното богатство на града.
На щанда посетителите ще имат възможност да се запознаят за ежегодните културни събития, които се провеждат в Берковица и които са спечелили почитатели в цялата страна – Фестивал на духовите оркестри – БДМ фест, масов поход до връх Ком, традиционните празници на Берковския Балкан и на малината, Мото рок фест Берковица, празника на град Берковица – 8 септември, Национална литературна награда „Йордан Радичков“.
С участието си в официалното откриване на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2023 фолклорни състави от нашия град – танцов състав „Малинарка“ и фолклорен клуб „Танцувай за здраве“ ще представят очарованието на нашите традиции и обичаи като ни потопят в магията на местния фолклор.
Община Берковица ще вземе участие и в томболата, като предостави една специална награда – ВАУЧЕР „ПОДАРИ НЕУВЯХВАЩИ СПОМЕНИ НА ТЕБ И ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО В ПОДНОЖИЕТО НА ВРЪХ КОМ“. Ваучерът важи за настаняване на двама възрастни с две деца, настанени в студио в хотел в Берковица – две нощувки с включени закуски и вечери, безплатно посещение на Музеен комплекс – Берковица и безплатна разходка с гид из забележителностите на града. Открий QR кодовете и спечели! Вижте условията на играта тук: https://holidayfair-sofia.com/qr-game-terms/.


На изложението ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2023 ще се докоснете до нашата Берковица – чудното българско райско кътче. А щом я посетите и усетите нейната магия, тя ще остане завинаги в сърцето ви!

ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО
15-17 февруари | Зала 2 | Интер експо център – София