Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЩЕ УЧАСТВА В ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО 2017“

За поредна година Община Берковица ще участва  в най-голямото туристическо изложение у нас Ваканция & Спа Експо 2017. То  ще се проведе от 15 до 17 февруари в Интер Експо Център в София. В него всяка година се включват много туристически фирми, общини, туристически агенции и туроператори от различни страни. Участието и представянето на Община Берковица  ще допринесе за популяризирането и, както и всичко, което предлага като възможност за туристите. ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО се провежда вече над 30 години и е водещото туристическо изложение за България. Обичайно се открива през м. февруари, преди пролетно-летния туристически сезон. Събитие от този род е отлична възможност за изложителите от страната и чужбина да представят своя продукт, новите си програми, да осъществят полезни бизнес контакти, сверят часовника си с конкуренцията и да се запознаят с новите тенденции и промени в развитието на туристическия бизнес. Чуждестранните участници откриват България с богатото разнообразието на предлагания туристически продукт и възможности за целогодишен туризъм – културен, спа и уелнес програми, релаксиращ еко и хоби туризъм, почивки на море и планина. Разширява се и профилът на участниците, в изложението се представят самостоятелно исторически и археологически музеи, природни  резервати, състави за автентичен фолклор и обичаи. В рамките на съпътстващата програма по време на изложението ще бъдат дискутирани актуални проблеми в развитието на туризма, нови тенденции, начини за изграждане на атрактивен и конкурентноспособен продукт, посоката към развитие на вътрешния туризъм.

Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО и се провежда под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е най-мащабния туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. През 2016 година участие взеха над 380 фирми от 22 страни и България.