АКТУАЛНО

ОБЩИНСКАТА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ В БЕРКОВИЦА ОБСЪДИ ДЕЙСТВИЯ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАБОЛЯВАНЕТО АФРИКАНСКА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ

Община Берковица

На 02.03.2022 година от 10:00 часа в Заседателната зала на Община Берковица на основание Заповед №РД-15-267/27.04.2021 година на кмета на Община Берковица, бе свикано заседание на Общинската епизоотична комисия към Община Берковица при следния дневен ред:
1.Запознаване на членовете на комисията за Плана на действие по отношение на обектите за отглеждане на свине за лични нужди по отношение заболяванията от Африканска чума по свинете.
Докладва: д-р Янко Борисов
2.Запознаване на членовете на комисията с епизоотичната обстановка в страната по отношение заболяванията от Африканска чума по свинете.
Докладва: д-р Янко Борисов
3.Информация относно констатирани и обявени нови случаи на Африканска чума по свинете
Докладва: д-р Янко Борисов
4.Обсъждане на мерките за биосигурност във всички свиневъдни, биосигурност по време на лов, условия за придвижване и транспортиране на свине, санкции при нерегламентирано отглеждане на свине в стопанствата тип „заден двор“ и осигуряване на превенцията на Африканска чума по свинете.
Докладва: д-р Янко Борисов
На заседанието присъстваха: Милена Иванова – Инспектор „ОС“, Емилия Братанова – Специалист „Земеделие” при ОбА – Берковица, д-р Янко Борисов – Общински ветеринарен лекар, Силвия Николова – Началник на ОСЗ – Берковица, Димитър Генов – Полицейски инспектор при РУ – Берковица, Мартин Георгиев – Специалист „Лесовъд” при ОбА – Берковица, инж. Камелия Бойкова – Гл. експерт „ТЗГ” при ОбА – Берковица, инж. Тодорка Комарска – Мл. експ. „Управление на ОбС И ЗЗ“, кметове и кметски наместници на населените места в община Берковица.
Д–р Янко Борисов – припомни на членовете на комисията и присъстващите кметове и кметски наместници с издадената Заповед № РД-11-553/17.03.2021 г. от Българска агенция по безопасност на храните. В заповедта са възложени задължения на кметовете и кметските наместници да организират проверки на територията на управляваните от тях населени места за наличие на лични стопанства, в които се отглеждат свине без собствениците им да са подали заявление за регистрация на стопанствата по чл.137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-94-00-60 (16) от 02.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-166 (4) от 05.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Клуб на хората с увреждания – Берковица отбеляза подобаващо 3 декември – Международния ден на хората с увреждания „Добре дошли

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.