Актуални Новини

ОБЩИНСКИ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНА ВИКТОРИНА „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“

IMG_4297Отборът на I ОУ „Никола Вапцаров“ се класира за областния кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”.

На 17.03.2016 г. в Детски център „Камбанка“ за трети пореден път се проведе общински кръг на Националната викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Организатори са Център за работа с деца – Берковица, със съдействието на Община Берковица и РУ на МВР – Берковица. Викторината е IMG_4319включена в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за учебната 2015/2016 г. Целта на провеждането е проверка на уменията и навиците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя. Участие в днешното състезание взеха 5 отбора от училищата на територията на Община Берковица. Отборите са съставени от четирима състезатели – по един от 5, 6, 7 и 8 клас. Викторината се проведе в 3 етапа. Първият от тях е решаване на листовка с 20 IMG_4285въпроса. Всички състезатели от отбора решават заедно листовката с въпроси от познавателните структури, отразени в учебните програми по БДП. Времето за решаване е 20 минути. Вторият етап включва отговор на 8 въпроса. Последният кръг включва сглобяване на 4 пътни знака.

Специална комисия, в състав: Председател – Богдан Цветков и членове – Радослав Найденов и Цветана Петкова оценяваше представянето на отборите.