АКТУАЛНО

ОД МВР МОНТАНА Е СЪЗДАЛА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНО ПРОТИЧАНЕ НА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

Засилено полицейско присъствие е осигурено около обектите и в местата, където ще има празненства, в районите на коледните и новогодишните базари, цьрквите, храмовете, манастирите и училищата. Осъществени са срещи с управители на охранителни фирми и заведения за подобряване на взаимодействието по време на празничните дни.

На собствениците и управителите на увеселителните заведения е обърнато внимание да спазват стриктно задълженията си, свързани с охраната и пропускателния режим, да бъдат прецизни в действията си при струпване на посетители, да не допускат превишаване  на определения  допустим  капацитет на заведенията, да поддържат в изправност аварийните и останалите изходи.

На организаторите на групови празненства с участието на деца е напомнено да се съобразяват с разпоредбите на Закона за закрила на детето и Наредбата за закрила на децата на обществени места, според които в срок до 24 часа преди мероприятието са длъжни да уведомят органите на МВР.

Завишен е контролът върху пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси. Предприети са мерки и за недопускане на продажба на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия, в нестандартни опаковки или без упътване и сертификат за качество. Проверки се извършват в тържища, пазари и търговски обекти.

За възможни рискове от престъпни посегателства са предупредени  представителите на банки и небанкови финансови институции, тьрговски вериги, фирми, включително и такива, осъществяващи инкасова дейност.

До 31.12. ще се извършват проверки на питейните и увеселителни заведения, търговски обекти, складови бази, тържища и пазари за наличие, съхранение и предлагане на акцизни стоки без български бандерол и стоки с неясен произход. Проверките ще се извършват свместно с териториалните структури на ГДПБЗН, РИОКОЗ, БАБХ, НАП и други контролни органи.

В дните непосредствено преди празниците, както и при приключването им – на 23 и 27. 12. 2016 г. и на 30.12.2016 г. и 02 и 03.01.2017 г., на територията на областта ще бъдат осигурени полицейски екипи по направление от и към големите населени места, които ще организират и подпомагат пътното движение и ще следят за недопускане на образуване на автомобилни колони. В тези дни вниманието на пътните полицаи ще бъде насочено към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. По време на останалите празнични и почивни дни дейността ще бъде насочена към контрол на скоростните режими, управление на МПС под въздействие на алкохол и от неправоспособни водачи.

ОД МВР Монтана призовава гражданите за по-голяма бдителност и внимание по време на предстоящите празнични дни!

Източник: www.mvr.bg/montana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого - Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-94-00-2733 (3) от 22.11.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ” съобщава на заинтересованите, че със

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Книги дарени от НЛН "Йордан Радичков"
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДАРИ НАД 40 ЗАГЛАВИЯ ОТ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НЛН „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА

Библиотека „Йордан Радичков“ – Берковица, която носи името на писателя, ще радва своите читатели с над 40 нови заглавия на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Връчване на приза за европейски етикет и добро управление на Кмата - Димитранка Каменова
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ КРИСТАЛЕН ПРИЗ И ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

„Тази награда е признание за добрата екипна работа на администрацията и стимул да надграждаме постигнатото. Независимо от трудните времена, в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.