АКТУАЛНО

ОД МВР МОНТАНА Е СЪЗДАЛА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНО ПРОТИЧАНЕ НА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

Засилено полицейско присъствие е осигурено около обектите и в местата, където ще има празненства, в районите на коледните и новогодишните базари, цьрквите, храмовете, манастирите и училищата. Осъществени са срещи с управители на охранителни фирми и заведения за подобряване на взаимодействието по време на празничните дни.

На собствениците и управителите на увеселителните заведения е обърнато внимание да спазват стриктно задълженията си, свързани с охраната и пропускателния режим, да бъдат прецизни в действията си при струпване на посетители, да не допускат превишаване  на определения  допустим  капацитет на заведенията, да поддържат в изправност аварийните и останалите изходи.

На организаторите на групови празненства с участието на деца е напомнено да се съобразяват с разпоредбите на Закона за закрила на детето и Наредбата за закрила на децата на обществени места, според които в срок до 24 часа преди мероприятието са длъжни да уведомят органите на МВР.

Завишен е контролът върху пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси. Предприети са мерки и за недопускане на продажба на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия, в нестандартни опаковки или без упътване и сертификат за качество. Проверки се извършват в тържища, пазари и търговски обекти.

За възможни рискове от престъпни посегателства са предупредени  представителите на банки и небанкови финансови институции, тьрговски вериги, фирми, включително и такива, осъществяващи инкасова дейност.

До 31.12. ще се извършват проверки на питейните и увеселителни заведения, търговски обекти, складови бази, тържища и пазари за наличие, съхранение и предлагане на акцизни стоки без български бандерол и стоки с неясен произход. Проверките ще се извършват свместно с териториалните структури на ГДПБЗН, РИОКОЗ, БАБХ, НАП и други контролни органи.

В дните непосредствено преди празниците, както и при приключването им – на 23 и 27. 12. 2016 г. и на 30.12.2016 г. и 02 и 03.01.2017 г., на територията на областта ще бъдат осигурени полицейски екипи по направление от и към големите населени места, които ще организират и подпомагат пътното движение и ще следят за недопускане на образуване на автомобилни колони. В тези дни вниманието на пътните полицаи ще бъде насочено към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. По време на останалите празнични и почивни дни дейността ще бъде насочена към контрол на скоростните режими, управление на МПС под въздействие на алкохол и от неправоспособни водачи.

ОД МВР Монтана призовава гражданите за по-голяма бдителност и внимание по време на предстоящите празнични дни!

Източник: www.mvr.bg/montana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Скъпи приятели,             Днес отбелязваме деня на Свети Николай Чудотворец – закрилник на банкерите, дарителите и търговците; закрилник на моряците, рибарите

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ

ОБЯВЛЕНИЕНа основание чл. 5 от Наредбата за процедурата за определяне на състава и дейността на одитните комитети в организациите от

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Обяви

О Б Я В Л Е Н И Е

Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите, че е изработен

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (64) Културен център "Йордан Радичков" (11) МИГ Берковица и Годеч (30) НЧ "Иван Вазов - 1872" (14) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (649) Общинска администрация-Берковица (104) Общински съвет-Берковица (41) Обява (37) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (18) берковската духова музика (10) вик берковица (20) дневен ред (19) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (11) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (29) общинска администрация (56) обява община берковица (12) обявление (92) обявление отдел СУТ (34) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (27) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) спортни клубове (11) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (16) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – БЕРКОВИЦА ОРГАНИЗИРА ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА АВТЕНТИЧНА БЪЛГАРСКА СУРВАЧКА

На събитието в Етнографски музей – Берковица присъстваха малки и големи, които бяха запознати със стария български обичай. Той се

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Екология

СЪОБЩЕНИЯ

СЪОБЩЕНИЕ по чл. 62а, ал. 1 от Закона за водитеСЪОБЩЕНИЕ по чл. 62а, ал. 1 от Закона за водите

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.