Актуални Новини

ОИК БЕРКОВИЦА ПРОВЕДЕ ОБУЧЕНИЯ НА СИК

IMG_3301На 20 октомври 2015 г. Общинска избирателна комисия – Берковица  извърши обучение на Секционните избирателни комисии (СИК) за работата им при произвеждане на изборите за общински съветници и за кмет и националния референдум на 25 октомври 2015 г.

IMG_3304По време на обучението представител на  РУ  Берковица  даде указания за приемането на изборните книжа, попълването на протоколи при запечатване на СИК и реда за отваряне на помещенията в изборния ден. Паспортната служба в Берковица  ще работи на 24 октомври от 8:30 до 17:30 часа и на 25 октомври от 8:00 до 18:30 часа, но удостоверения за гласуване ще се издават само срещу подадено заявление за издаване на лична карта.
На обучението бяха поставени организационни въпроси, графикът на транспортната схема за получаването на изборните книжа и материали на 24 октомври.
На предстоящите местни избори и референдум в Община Берковица  ще се гласува с три бюлетини – една за кмет на община, една за общински съветници и една за националния референдум, а в  9 от селата в общината  ще има и бюлетина за кмет на кметство.
Изборният ден започва в 6 часа и приключва в 19 часа.