Актуални Новини

ОЛИМПИЙЦИТЕ ОТ БЕРКОВИЦА СЕ СРЕЩНАХА С КМЕТА ИНЖ. МИЛЧО ДОЦОВ

IMG_4108Кристиян Стоянов и Мария Здравкова се срещнаха с кмета инж. Милчо Доцов след участието си на Младежките олимпийски игри в Лилехамер. Биатлонистите представиха достойно Берковица на най-престижното младежко спортно събитие и премериха сили със световния елит. Кристиян и Мария бяха подготвили олимпийски подарък за кмета – талисмана на Олимпиадата и състезателния номер на Криси – 12. Те ще бъдат за спомен от участието на Берковица в Лилехамер 2016 г. Кметът от своя страна им подари сувенири с пожелания за  много победи. По време на срещата спортистите споделиха с кмета преживяванията си, като използваха и възможността да му благодарят  за подкрепата. Инж. Милчо Доцов попита младежите какво трябва да направи за спорта в общината и сподели с тях, че предстои създаването на Младежки общински съвет. За Кристиян и Мария предстои Европейско първенство в Словения на 8 март.
Кристиян Стоянов се нареди 12-и в дисциплината спринт, първа в програмата на биатлона от Зимните олимпийски младежки игри в Лилехамер.
17-годишният възпитаник на школата „Ком“ Берковица премина без грешка през първия рубеж, но на втората стрелба направи два пропуска, това го забави и така финишира на 1.06 мин. от шампиона Емилиен Клоде от Франция. Кристиян, който носеше българския трибагреник по време на Откриването в петък, стартира от тази позиция на  преследването.
17-то място в преследването за Кристиян Стоянов.
В смесената сингъл щафета по биатлон нашият тим в състав Милена Тодорова и Кристиян Стоянов зае 18-о място. Това е нова дисциплина в програмата на младежките олимпиади и тя включва участието на момиче и момче от една и съща държава. Момичето стартира първо и след 3 км предава щафетата на момчето, което също изминава 3 км. Трети пост е отново за момичето пак на 3 км, докато последният пост за момчето вече е на 4.5 км. Всеки пост има стрелба прав и легнал, пропуските се наказват с наказателна обиколка от 75 м, но имаш право и на три допълнителни патрона освен петте в пълнителя. Българският отбор завърши на 4 минути след шампионите от Китай, които изпревариха с болезнените 2 десети от секундата домакините от Норвегия.
В спринта при жените Милена Тодорова е 24-а, а Мария Здравкова остана 26-а, като и двете направиха по три пропуска на стрелбището.
При биатлонското преследване при жените  Мария Здравкова потегли 26-а, но 7-те грешки с пушката я пратиха на 34-о място в крайното класиране.
В смесената щафета по биатлон в последния ден на Олимпиадата нашият тим в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Кристиян Стоянов/ тук той има най-доброто бегово време – трета позиция/ и Петър Велчев се нареди на 13-о масто със 7 нак. обиколки(22 доп. патрона), на 9.08 мин от шампионите от Норвегия.