Актуални Новини, Новини

ОТКРИВАНЕ НА КОЛЕДЕН БАЗАР В БЕРКОВИЦА

Коледен базар в Берковица


Днес, 23 декември 2022 година, дадохме начало на Коледния базар „В снежната прегръдка на Балкана“, който се провежда на първи път в нашия град. Центърът на града се превърна в приказен коледен кът с много светлини, музика, вино, сладки изкушения и подаръци за любимите хора. Старт на програмата дадоха ученици от 2. ОУ “Хр. Смирненски”, Берковица с ръководител Рени Крумова и Галя Витанова, които ни заредиха с коледно настроение със своите прекрасни изпълнения. А ето и участниците в базара:
На първата шатра можете да закупите коледни подаръци – ръчно направени с много любов специално за вас. На шатра номер 2 ви очакват майсторите по дървопластика и дървени изделия – Георги Иванов и Иван Костов, където ще откриете техните изделия – един чудесен коледен подарък за Вашите близки. Участници в базара са и учениците от ПГ „Д-р Иван Панов“ от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, които се включват благотворително в инициативата и ще предлагат приготвени от тях вкусотии. На четвъртата шатра ви очаква сладката работилничка Иликейк и Фока фреско – два сладкарски бранда, които ще предлагат най-вкусните коледни сладки. За вашето коледно настроение те са приготвили коледни меденки, домашни сладки, кексчета, браунита, шоколади, торти и много други сладки лакомства. На петата шатра ни гостуват Винарна „Лиляче”, които ще предлагат така обичаното от всички греяно вино, направено по специална австрийска рецепта, както и техните бутикови вина. На тяхната шатра можете да се стоплите и с горещ билков чай, както и да закупите вкусни печени ядки, които са чудесно допълнение към Вашата чаша с вино. На шатра номер 6 можете да закупите от вкусните и сладки понички на Диди. Социалните услуги от община Берковица – Дом за стари хора – Берковица, Дом за пълнолетни лица с деменция – с. Бистрилица, Дневен център за деца и младежи с увреждания, двата Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост – Берковица, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – Берковица, Център за обществена подкрепа – Берковица, се включиха благотворително в коледния базар с ръчно изработени изделия от потребителите. Целта им е не само събиране на средства за нуждите на потребителите, но и за развитие на техните социални умения, умения за самостоятелност, творчество и креативност. ДГ „Звънче“, група „Плодчета“, и ученици от 2. ОУ „Христо Смирненски“ също се включиха в инициативата с изработените от тях красиви коледни сувенири. На Коледа всички пътища водят към дома!
Каним Ви на среща с приятели, на чаша греяно вино тук „В снежната прегръдка на Балкана“.
В 17:00 часа, за Вашето празнично настроение ще се погрижат група „Импулс“ при ПК „Берковски кестен“, които ще изпълнят любими за всички нас песни.
От нас е неповторимата празнична атмосфера, а от вас очакваме доброто настроение! Очакваме Ви!