Актуални Новини

ОТКРИТ УРОК ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ВЪВ 2.ОУ“ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ И ПОРЕДНА МОБИЛНОСТ ПО НП “ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

viber_image_2019-12-04_12-23-50На 04.12.2019 г.  във  Второ основно училище „Хр. Смирненски“  се проведе поредна  мобилност по НП „Иновации в действие“. Последният етап на този проект се осъществи чрез  урок по литература на тема: “Груповата учебна дейност в часа по БЕЛ-ефективен метод за разкриване на авторовите внушения в творбата  „На прощаване в 1868 г.“, представен от г-жа М. Алексиева в 7.клас.

Гости на събитието бяха учители от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“,  гр. Ботевград, учители и директори от други училища в гр.Берковица и експерти от РУО Монтана.

viber_image_2019-12-04_12-23-53Присъстващите бяха посрещнати с музикални поздрави – весел танц, изигран от момичетата  на г-жа Нина Сашова, който повдигна настроението, а пианистката Зорница Денкова изпълни фоайето на училището с нежна и сантиментална мелодия.

Работната програма продължи с открит урок в 7.клас, в който чрез използване на различни видове групови задачи учениците анализираха,синтезираха , дискутираха и обобщаваха усвоените знания върху творбата “На прощаване в 1868 г.“.

ииииииииииНа финала на урока седмокласниците трогнаха гостите с рецитал на Ботевото стихотворение, което накара г-жа Алексиева да сподели: “ Въздействието на поезията върху всеки човек е различно, но щом учениците ми успяха чрез словото да развълнуват публиката, значи трудът ни  си заслужава.“

Обмяната на добри практики продължи с фрагменти от уроци по ИТ, ЧП и математика с ученици от 3.а клас на тема “ Хайде да играем по групи“.

Демонстрираха се три групови дейности. Единна групова работа по ИТ- разпознаване компоненти на компютърната система. Вътрешнодиференцирана задача по математика, в която чрез аритметични действия се построи пъзел, изобразяващ символа на град Берковица- Часовниковата кула. След като изгледаха видеоклип с кадри от приказката “ Пепеляшка“, третокласниците определиха с диференцирана групова работа телата от природата и тела, изработени от човека .В урока се използваха интерактивни пъзели и ребуси, с които IT Знайковците и Многознайковците пожелаха ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на всички гости.