Актуални Новини

ОТКРИТ УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ И КРАЕЗНАНИЕ НА ТЕМА „ПОЗНАВАМ И ОБИЧАМ СВОЯ ГРАД БЕРКОВИЦА”

DSC07652На 21.04. 2016 г., по повод „Седмица на отворените врати“ към РЦПИОВДУСОП-Монтана, ресурсните специалисти работещи на територията на община Берковица, проведоха открит урок под наслов „Познавам и обичам своя град Берковица”.

Урокът се проведе в мултимедийната зала на III ОУ „Иван Вазов”- Берковица. В него участваха ученици със СОП от четирите основни училища в града. Гости бяха директори на училища, образователни и социални институции, учители и родители.

DSC07703Урокът бе интерактивен и динамичен, включваше презентация по темата, богата сбирка от печатни материали за града, звучаха песни посветени на Берковица, всеки от гостите получи подарък от децата – саморъчно изработен герб на града.

След това урокът премина в познавателна екскурзия до парк „Здравец”, където пред макетите на емблематични сгради и забележителности на град Берковица, учениците научиха важна информация за тях. Те слушаха с интерес разказите на DSC07614своите учители за всеки един обект.

Урокът завърши с групово-практическа дейност. В беседката на парка учениците показаха какво са научили, като изработиха табло за забележителностите на град Берковица.