Актуални Новини

ОТ ДНЕС БЕРКОВИЦА Е ДЕТСКА СТОЛИЦА

IMG_0962Заместник-кметът Радослав Найденов даде началото на 26-то издание на Международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“.  Г-н Найденов пожела успех на всички участници и подчерта, че със своето изкуство децата ще създатат един по-хубав свят, който те наистина заслужават.

Музикален поздрав към всички отправиха певците от вокална група „Лачени обувки“ при НЧ „Иван Вазов-1872“ – Берковица.

Първият фестивален ден започна с раздел „Музика“, където IMG_0965участниците  ще бъдат оценявани от професионално жури с председател Хайгашод Агасян и членове Светоскав Лобошки и Цветан Цветанов.

На 1 юни на сцената на читалището ще се състезават участниците в раздел „Театър“. Председател на журито тук ще е Нина Димитрова, създател на театър „Кредо“.  Същия ден от 13:00 часа е откриването на изложбата от раздел „Детска рисунка“. Тази година участниците творят на тема „Приказен свят“. Председател на  журито в този раздел ще е Илия Костов.

IMG_0968На 2 юни сцената на НЧ „Иван Вазов-1872“ – Берковица ще е за танцьорите в раздел „Модерни танци“. Те ще бъдат оценявани от жури с председател Наталия Цонева. В съботния ден от 20:00 часа е юбилейната гала-вечер и награждаването на победителите.

Последният ден на  фестивала 3 юни общината предлага на децата развлекателна програма. Тя включва киноложка изложба и  риболов в градския шадраван.