АКТУАЛНО

ОТ 21 ЮЛИ ЗАПОЧВАТ ИНТЕРВЮТАТА С КАНДИДАТИТЕ ЗА ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА – КАНДИДАТИТЕ ОТ БЕРКОВИЦА СА СРЕД ПЪРВИТЕ ЗА СЪБЕСЕДВАНЕ

От 21 юли 2016 г. в МОН започват интервютата с издържалите участници в първия етап на конкурса за директори на общински и държавни училища, който се проведе на 19 юли.

Интервютата ще продължат до края на юли. 332 кандидати за директори на общински училища са издържали теста. Първи за събеседване са поканени кандидати от областите Видин, Враца, Монтана, Перник, София-град и София-област. Двама кандидати за директори на ОУ „Г.С. Раковски“, с. Бързия,  Община Берковица  днес са на интервю в  столицата, заедно с гл. експерт „Образование“ към ОбА г-жа Анелия Якимова.

Успоредно започват интервютата и със 118-те успешно решили теста кандидати за държавни училища. Графикът, по който ще се провеждат интервютата за общински училища е  публикуван на сайта на съответния Регионален инспекторат по образование, където се намират училищата, за които има конкурс. А графикът за интервютата за държавни училища ще бъде оповестен и на сайта на МОН.

Само 3,2% не са издържали теста. Според комисията, оценявала работите, това говори за добра подготовка на участвалите в изпита. Учителите имаха 70 минути, за да отговорят на 50 въпроса, свързани с решенията, които ще трябва да вземат като директори. Голяма част от въпросите бяха свързани с новите моменти, които произтичат от влизащия в сила на 1 август нов Закон за предучилищното и училищно образование. Преди изпита МОН информира учителите по кои нормативни актове ще бъдат подготвени въпросите и за теста, и за интервюто.

Тестът за изпита бе генериран в МОН, като от три варианта бе избран вариант 1. При всички мерки за сигурност срещу изтичане на информацията часове преди изпита тестът бе разпечатан и изпратен в четирите центъра, където бе първият етап от изпита – София, Плевен, Шумен и Хасково. Комисиите съобщават, че навсякъде са спазени всички инструкции за провеждане на изпита и няма декласирани заради опити за преписване или използване на мобилни телефони.

Първият етап на конкурса за директори на държавни и общински училища се провежда на 19 юли. За първи път конкурсът се провежда едновременно в цялата страна. Кандидатите се явяват на тест в четири областни центрове – в Плевен – 75 кандидати/ сред, които и от Берковица/, Шумен –  87, София-град – 189 и в Хасково – 102. Общо до тест са допуснати 453 кандидати. Те ще се състезават за директори на 109 общински и 37 държавни училища.

/www.mon.bg/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

ОБЯВА

Военно окръжие – Монтана информира випускниците на средни училища в област Монтана, че за учебната 2024/2025 г.  НВУ „Васил Левски”

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

МАЛЧУГАНИ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА “ДЕТЕЛИНА”, С. ЗАМФИРОВО ЗАСАДИХА СВОЕТО КОЛЕДНО ДРЪВЧЕ

Децата от детска градина „Детелина“ засадиха своето коледно дръвче в двора на градината в село Замфирово. Малчуганите помагаха с голям

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Комисии

ПРОТОКОЛИ ОТ ЗАСЕДАНИЯ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ КЪМ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – БЕРКОВИЦА

Постоянна комисия по бюджет, финанси и следприватизационен контрол; Постоянна комисия по обществен ред, сигурност, спорт, младежки дейности, връзка с граждански

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (71) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (709) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (43) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (27) град Берковица (35) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (31) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (42) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.