Актуални Новини, Новини

ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ОТКРИВАНЕ НА ОБНОВЕНОТО НЧ „ИВАН ВАЗОВ – 1872“ В БЕРКОВИЦА

ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ОТКРИВАНЕ НА ОБНОВЕНОТО НЧ „ИВАН ВАЗОВ – 1872“ В БЕРКОВИЦА

На 01.06.2021 година се състоя официална церемония по откриване на обновеното НЧ „Иван Вазов – 1872“ по проект „Повишаване  качеството на културния живот в община Берковица чрез закупуване на оборудване и обзавеждане за народно читалище „Иван Вазов – 1872“ – град Берковица“.

        На церемонията присъстваха Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица, Гергана Антонова – Зам.-кмет на Община Берковица, Атанас Георгиев – Зам.-кмет на Община Берковица, Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица, Биляна Стаменова – Секретар на Община Берковица,  общински съветници, читалищното настоятелство, служители на институцията и граждани.

Надя Тимчева – Председател на настоятелството на читалището, приветства всички гости на събитието, като не скри своето вълнение и радост от постигнатите резултати. Тя изказа своята благодарност към кмета на Община Берковица Димитранка Каменова, към целия екип от Общинска администрация – Берковица, оказал съдейстие по осъществяване на проекта, и не на последно място към секретаря на читалището и членовете на настоятелството.

Г-жа Каменова поздрави екипа на читалището за усърдната работа, за отзивчивостта и всеотдайността им и отправи пожелание за пълни зали с посетители и много творчески успехи.

Лентата бе срязана от кмета на Община Берковица Димитранка Каменова и от председателя на настоятелството на читалището Надя Тимчева, след което всички гости по традиция бяха посрещнати в обновената зала с питка.

Присъстващите на събитието имаха възможност да разгледат новите придобивкимонтираните 500 театралните столове в големия салон,  новата аудио апаратура и професионален проектор и екран и в големия, и в малкия салон, новата аудио апаратура в репетиционната зала, както и  закупената по проекта мобилна аудио апаратура за външни изяви и мероприятия. Аудио апаратурите са с прилежащи към тях усилватели, микрифони, пултове за управление, кабели и компютри.  Проекторите също са в комплект с нови компютри.

Жителите и гостите на община Берковица вече могат да се радват на културни дейности и събития в модернизираната културна институция.

 

watermarked-2watermarked-DSC06682