Актуални Новини, Новини

ОФИЦИАЛНО БЕШЕ ОТКРИТА ИЗЛОЖБА ПЛЕНЕР “БЕРКОВСКА ПРОЛЕТ 2022”

ИЗЛОЖБА ПЛЕНЕР "БЕРКОВСКА ПРОЛЕТ 2022"


На 18.05.2022 г., по повод Международния ден на Музеите в мястото за изкуство – Градска художествена галерия “Отец Паисий” – Берковица, беше официално открита изложба пленер “Берковска пролет 2022”. Творбите на петимата талантливи художници Валентин Герасимов, Никола Минчев, Христо Михайлов, Иван Иванов и Георги Паунеца – младши, може да разгледате до края на месец юни. В продължение на седмица източникът на енергия, вдъхновение и творчески заряд беше красивата ни природа и архитектура. Творците споделят, че в нашия красив град никак не е трудно да намерят теми за рисуване. Всеки от тях е работил в собствен стил.
Събитието уважиха Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица, Спаска Георгиева – Зам.-кмет на Община Берковица, Горан Атанасов – Председател на комисията по Култура и образование към Общински съвет – Берковица, Калин Статков – общински съветник, граждани.
Събитието е част от културния календар на общината, а творбите им ще обогатят фонда на Градска художествена галерия – Берковица.
Щастливи сме, че подобни събития обогатяват културния облик на града ни и ще продължим да работим в тази насока.
Организацията е със съдействието на Музеен комплекс – Берковица, за което им благодарим!
ЗАПОВЯДАЙТЕ!