Актуални Новини

ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТ СЕДМИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД ЗА ВОДАЧИ НА СЛУЖЕБНИ КУЧЕТА ОТ СИСТЕМАТА НА МВР

 

 

 На 29 май 2012 г. в 11,00 ч. в Школата за подготовка на водачи на служебни кучета в гр. Берковица с тържествена церемония  бе открит Седмият национален преглед за водачи на служебни кучета от системата на МВР. Организатори на събитието са Спортната асоциация на МВР и сектор „Кинология, племенно дело и специализирана подготовка на водачи на служебни кучета” към Главна дирекция «Охранителна полиция».

 Официални гости на събитието бяха областният управител на Монтана г-н Ивайло Петров, кметът на община Берковица г-жа Димитранка Каменова, директорът на ОД МВР Монтана комисар Валери Димитров, началник отдел “Охранителна полиция” при ГДОП комисар Николай Григоров, н-к ОУПБЗН Монтана комисар Венцислав Райков, г-жа Росица Стаменова от Министерство на физическото възпитание и спорта и комисар Иван Младенов – генерален секретар на Спортната асоциация на МВР.
 От името на ГДОП комисар Григоров поздрави с добре дошли всички гости и пожела успехи на състезателите. Комисар Иван Младенов предаде специалните поздрави от зам.-вътрешния министър Димитър Георгиев и от гл. секретар на МВР гл. комисар Калин Георгиев, който е и председател на Спортната асоциация. Кметът на гр. Берковица г-жа Каменова благодари на ГДОП за това, че в тези трудни времена намира сили и средства за 7-ма поредна година да проведе състезанието и пожела ползотворна работа и успех на най-добрите и най-подготвените. Стартът на състезанието даде областният управител Ивайло Петров. Той изрази задоволството си от възможността за 3-та поредна година да присъства на прегледа на водачи на служебни кучета и изказа поздравления към Спортната асоциация на МВР, към Охранителна полиция и домакините от гр. Берковица. В тридневното състезание ще премерят сили 8 отбора с 28 кучета, състезатели от Главна дирекция «Охранителна полиция», „Специализирани полицейски сили”, Главна дирекция «Гранична полиция», ГДБОП, Агенция „Митници”, Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията” при Министерството на правосъдието, представители от Румъния и Македония. 
 Участниците ще се състезават в дисциплините «послушание», «работа по следа», «защита», „откриване на взривни вещества” и „откриване на наркотици” при претърсване на помещение, багаж и автомобил. Състезанието ще се провежда по международния правилник за състезания със служебни кучета.
Награждаването на победителите ще бъде на 31 май /четвъртък/ в 15 часа.

 

 

Вашият коментар