Актуални Новини, Новини

ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОБНОВЕНИЯ ФК „КОМ“ В СЪБОТА

В събота, 29 февруари, на стадион „Мрамор“ в Берковица ще се изиграе последната контрола на „Ком“ преди началото на полусезона в Северозападната трета аматьорска лига.

Домакинът „Ком“ Берковица ще посрещне отбора на ФК „Вихър“ Николово, шампион на четвърта Монтанска дивизия. Това ще е и представянето на отбора преди първия официален мач, който ще се играе на 8 март 2020 г с „Академик“ Свищов.

Отборът е обновен – с нов президент, нов треньорски състав и нови попълнения футболисти.

Антон Димитров – Пирожката и Христо Марашлиев са новите треньори на ФК „Ком“ Берковица. Двамата бяха представени на футболистите на лагера в Петрич, преди две седмици.  Антон Димитров и  Христо Марашлиев са бивши съотборници в юношеските формации и в представителния отбор на ЦСКА в периода 1990-1992 г., а в последствие треньори в ДЮШ.  Христо е син на Димитър Марашлиев, който е един от големите футболисти в историята на клуба и дългогодишен шеф на школата.

Към отбора се присъединяват и двама състезатели от ЦСКА – вратарят Слави Петров  и десният външен халф Божидар Чуканов.

Още три попълнения привлече „Ком“ – Трифон Соколов от юношите на Монтана, който ще пази и за юношите, и за първия ни отбор; Валентин Иванов,  аматьорски национал на България, последно  играл в „Левски Карлово; и централния защитник Иво  Върбанов – Пумата, който идва от „Спартак“ Плевен.

В последните две контроли „Ком“ се представи много добре, по мнението на новите треньори. Нашето момче Генади Петров вкара единствения гол в срещата с „Бдин“ Видин, а на 27 февруари  с „Първа Атомна“ – Козлодуй мачът завърши с нулево равенство.

Щабът и момчетата от „Ком“ канят всички верни приятели на берковския футбол да бъдат на градския стадион на 29 февруари от 15:00 часа.