Актуални Новини, Новини

ОФИЦИАЛНО ЧЕСТВАНЕ НА ПРАЗНИКА НА ГРАД БЕРКОВИЦА

ОФИЦИАЛНО ЧЕСТВАНЕ НА ПРАЗНИКА НА ГРАД БЕРКОВИЦА

Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова с много радост и вълнение приветства всички присъстващи на официалното честване на Празника на нашия прекрасен град – Берковица на 08.09.2021 г. на пл. „Йордан Радичков“.
В тази тържествена вечер със званието „Почетен гражданин на град Берковица и Общината“ беше удостоена д-р Маргарита Стоичкова – Николова, с мотива, че д-р Стоичкова, със своя професионализъм и човечност, се включва на първа линия в борбата с COVID-19. Нейната загриженост и съпричастност към ближния са пример за благородство.
Със званието „Почетен гражданин на град Берковица и Общината“ беше удостоен и д-р Румен Димитров с мотива, че д-р Димитров със своя професионализъм и всеотдайност към лекарската професия, се включва на първа линия в борбата с COVID-19. Неговата отдаденост и милосърдие са признак на героизъм. Наградата връчиха Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица и Деян Еленков – Председател на Общински съвет Берковица.
Почетен знак „За граждански принос“ от Общински съвет – Берковица беше връчен на Сергей Цветков. Г-н Цветков доброволно участва в редица акции по издирване и спасяване на хора. Приема работата си като призвание и мисия. Наградата връчи г-н Деян Еленков – Председател на Общински съвет Берковица.

Г-н Еленков в своето слово благодари на всички, които обичат града ни и със своята любов, всеотдайност и труда си допринасят за неговото развитие и просперитет. Изрази вяра и надежда, че благодарение на съвместните усилия на Общината, Общински съвет, институциите, бизнеса и инициативността на гражданите, ще бъде постигнато по-добро бъдеще за доброто име на Берковица. Г-н Еленков пожела на всички в този празничен ден да са здрави и задружни, сърцата им да са пълни с обич, благодарност и човещина.
Сред уважаемите гости, които присъстваха на официалното честване на Празника бяха Негово високопреосвещенство Видински митрополит Даниил и представители на Видинска митрополия, Росица Кирова – Заместник-председател на 46-тото народно събрание на Република България, Народните представители Ирена Димова и Димитър Аврамов, Нина Петкова – Кмет на с. Георги Дамяново, Далибор Йоцич – Председател на Общински съвет Бабушница, Сърбия, Зоран Джуров – Председател на Общински съвет Цариброд, Сърбия.
Поздравителни адреси по повод Празника на Берковица бяха получени от Росица Кирова – Заместник-председател на 46-тото народно събрание на Република България, Валери Димитров – Областен управител на област Монтана, проф.дтн инж. Цоло Вутов – Управител на Геотехмин ООД, Димитър Асенов – Директор НЦПКПС към Министерството на образованието и науката, д.ик.н. Янка Такева – Председател на
СБУ, Нина Петкова – Кмет на Община Георги Дамяново, Златко Живков – Кмет на Община Монтана, Божин Божинов – Кмет на Община Тополовград.
В края на официалното честване на Празника на град Берковица, водещата Калинка Петрова се обърна към всички жители и гости на нашия красив град с думите:

„Бъдете здрави и носете Берковица винаги в сърцата си, защото тя е разцъфнало цвете на Северозапада, благословено късче от Рая. Пазете я в спомените си, където и да сте, обичайте я и никога не я забравяйте!“