АКТУАЛНО

ПАЗИМ НАВЕКИ ВЕЛИКИЯ ЗАВЕТ НА ЛЕВСКИ

Преди 149 години на паметната дата 18 февруари през далечната 1873 година България губи най-свидния си син – Васил Левски. Обичал страстно род и родина, защитавал пламенно всичко българско и родно Дяконът остави светла диря в нашата история и в паметта на народа ни.
Берковица почете 149 години от гибелта на Апостола на свободата с литературна програма в изпълнение на деца и ученици и с поднасяне на цветя и венци в знак на признателност към родолюбивото дело на най-великия българин, обрекъл живота си на отечеството.
На поклонението присъстваха кметът на Община Берковица Димитранка Каменова, председателят на Общински съвет – Берковица Деян Еленков, кметът на Община Бъйлещ, Румъния, Амалия Настасе, заместник-кметовете на Община Берковица Спаска Георгиева, Гергана Антонова и Атанас Георгиев, общински съветници от Общински съвет – Берковица, гости от град Бъйлещ, Румъния, деца, ученици и учители от образователните институции на територията на община Берковица, членове на пенсионерски клубове, граждани.
Ученици от ЛПГ – Берковица, представиха в щрихи краткия, но изпълнен с премеждия и себеотрицание в името на родината, живот на Левски. Докосващ сърцата бе рециталът, посветен на Дякона, в изпълнение на ученици от 2. ОУ „Христо Смирненски“, а децата от подготвителна група „Петле“ в детска градина „Звънче“ развълнуваха присъстващите с „Песен за Апостола“. В знак на почит към великото дело на Дякона бяха поднесени венци цветя.
„Апостоле, ще пазим скъпото ти име. Ще го носим с чест в сърцата си. Твоят огън ще гори в душите ни. Ще пазим завета ти велик навеки. Поклон!“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Клуб на хората с увреждания – Берковица отбеляза подобаващо 3 декември – Международния ден на хората с увреждания „Добре дошли

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛEНИЕизх.Nо УОСГ-70-00-544 (1) от 02.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.