Актуални Новини

ПАРК С МИНИАТЮРИ РАДВА ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ НА БЕРКОВИЦА

IMG_2716В парк „Здравец“ в Берковица са изложени 10 миниатюри-макети на архитектурни и други забележителни обекти в мащаб 1:10, 1:17 и 1:18. В музея на открито могат да бъдат видени църква „Рождество на Пресвета Богородица“, Часовникова кула, Етнографски музей, Клисурски манастир „Св. Св. Кирил и Методий“, Римска баня, къща-музей „Иван Вазов“, църква „Св. Николай Чудотворец“, Гимназия „Д-р Иван Панов“, чешма „Малинарка“ и местност „Калето“. Атракциона е по проект на Община Берковица „ Насърчаване на туристическите дейности в Община Берковица

IMG_2718чрез обособяване на нова туристическа атракция, експонираща местното културно-историческо наследство в парк „Здравец“ , гр. Берковица и обновяване на свързаната с нея туристическа инфраструктура и съоръжения“ и е на стойност 51 600 с ДДС. Проектът има за цел създаване на нов тип съвременен екопарк, който да увеличи туристическата посещаемост в града като експонира част от културните и исторически обекти на Берковица. Всички миниатюри са с височина 1 м. и са изработени от полимербетон със смоли. Те пресъздават действителна архитектура на обекта, както и настоящето цветово решение. Материалите и боите, с които са изработени миниатюрите са устойчиви на влиянието на атмосферните условия на открито.

Ръководството на Община Берковица призовава жителите на града да не допускат вандалски прояви в парковете и градинките, да проявят бдителност към отделни личности, които рушат създадените за цялата общност придобивки и удобства. Сигнали за подобни прояви могат да бъдат подавани на горещите телефони на общината – 0953/ 88-418 и 0885119056.