Актуални Новини, Новини

ПГ “Д-Р ИВАН ПАНОВ” ПОСРЕЩНА ГОСТИ ОТ ЧЕТИРИ ДЪРЖАВИ

Обща снимка на кметът Димитранка Каменова и директорът Григор Григоров с гостите от чужбина

Започна третата мобилност по проект „Включи се“ (Get involved) по програма Еразъм+. Неин домакин от 10 до 15 октомври е Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“ – Берковица.
Берковската гимназия посрещна с хляб и сол своите гости. Мобилността бе открита от Николина Кирова – Зам.- директор и координатор на проекта за България. Успех в работата на участниците в проекта пожелаха Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица, която връчи подаръци на гостите и Григор Григоров – Директор на ПГ „Д-р Иван Панов“.
В първият ден от мобилността участниците разгледаха забележителностите на града ни и се запознаха с дейността на „Marble Project“. Проектът „Включи се“ Get involved е с продължителност от ноември 2020 година до 31 юли 2023 година и включва 6 училища от 6 различни държави – Франция, Испания, Италия, Полша, България и Турция. Той има за цел да привлече учениците към различни каузи и дейности в много различни области – хуманитарна, екологична, социална, като се стреми също така да развие обща информираност по различни въпроси и необходимостта от сътрудничество на европейско ниво.