Актуални Новини, Новини

ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ “БЕРКОВСКИ КЕСТЕН” ПОСРЕЩНА ГОСТИ ОТ ПОБРАТИМЕНИЯ РУМЪНСКИ ГРАД БЪЙЛЕЩ

среща пенсионерски клубове

Пенсионерски клуб „Берковски кестен“ посрещна скъпи приятели и гости от пенсионерски клуб в Бъйлещ по линия на културния и туристически обмен между побратимените градове Берковица и Бъйлещ. Приятелската среща се осъществи по покана на кмета Димитранка Каменова и на председателя на клуба Иванка Коцева. По стара българска традиция гостите бяха посрещнати с питка, сол и китка цвете.
С приветствени слова кмета Димитранка Каменова и председателя на клуба Иванка Коцева приветстваха гостите и изказаха радостта и задоволството си от осъществената среща.
„Радвам се, че дружбата ни се превръща в традиция и се надявам побратимяването между градовете ни да продължи да сплотява жителите им. Бъдете здрави, все така усмихнати и енергични. Вие притежавате един несломим дух, на който искрено се възхищавам. Продължавайте все така с усмивки и настроение да посрещате всички събития в живота си. Благодарение на социално ориентираната политика на Община Берковица всички клубове на хората от трета възраст получават субсидии. Уверявам Ви, че и за в бъдеще може да разчитате на подкрепа от страна на общинското ръководство”, каза в обръщението си г-жа Каменова.
Мирча Топузо – Председател на клуба в Бъйлещ сподели, че е благодарен на Господ и историята за приятелството, топлите чувства и прекрасните спомени, които пази от всички осъществени срещи.
След организирана разходка из културните забележителности в града, срещата между двата клуба продължи с истински празник за душата с много музика, наздравици, танци и настроение.
Бяха поднесени подаръци лично на всеки един от гостите, осигурени от Община Берковица. Също така, подаръци бяха разменени и между председателите на пенсионерските клубове на двата града.
Денят беше слънчев и изпълнен с радост. Срещата със стари приятели сгря сърцата на пенсионерите, които споделиха заедно незабравими мигове, приятни спомени, разговори и обещания за нови вълнуващи срещи.

Община Берковица ще продължи да подкрепя и да оказва съдействие на хората от третата възраст за осъществяване на подобни вълнуващи срещи и в бъдеще.