Актуални Новини

ПЕТЬО ИВАНОВ ЗАЕ ЧЕТВЪРТО МЯСТО НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЮНОШИ И МЛАДЕЖИ В ПЕРСК ИЛ

1607043_10201560005909687_1673766686_nСлед Олимпийските игри в Сочи сме в очакване на поредната Световна купа по биатлон в Поклюка. Докато започнат стартовете ще се насладим на Световното първенство за юноши и младежи в Преск Ил (САЩ). Състезанията вече са във втората си половина, а добрите български резултати не са никак малко. На индивидуалното на 12.5 км. за юноши  Петьо Иванов е името на българинът, който показа добра стрелба и отлично ски бягане. Представителят ни от Берковица добави три минути към своето време и завърши на престижното 4-то място в крайното класиране. Петьо Иванов е възпитаник на една от най-добрите ни биатлонистки от близкото минало Павлина Филипова.

 Още двама българи стартираха в индивидуалното състезание при младежите. Владимир Оряшков сбърка 4 пъти на стрелбището и финишира 29-ти. Станислав Ангелков добави 6 минути към своето време и финишира на 37-а позиция.

 Победител в състезанието стана руснакът Ярослав Костюков, който беше най-точен от всички и с два пропуска на стрелбището грабна златното отличие. Втори е Шон Дохърти от САЩ с 4 допълнителни минути, а бронзовият медал отиде при Емилен Жаклин от Франция с три пропуска в стрелбата.

 Най-добрият български резултат при девойките младша възраст от днешния ден е на Гергана Велкова, която сбърка четири пъти и финишира на 20-а позиция. Другата българка в състезанието София Величкова добави 7 минути към времето си и зае 50-а позиция.

 Победителка в състезанието стана австрийката Юлия Швайгер, която беше безпогрешна в стрелбата. Сребърното отличие отиде в актива на Италия и Лица Витоци, която допусна два пропуска на стрелбището, а бронзовият медал е за Лилия Давлешина от Русия, също с две наказателни минути.