Актуални Новини

ПОБЕДИТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКАНСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ

IMG_5058На 11 октомври  2019 г. Берковица бе домакин на Републиканския шампионат по приложно колоездене . Участие взеха 7 отбора от страната – Силистра, Първомай, Етрополе, Челопеч и Берковица. Ето и победителите, които бяха поздравени от ВрИД Кмет на Община Берковица Ася Велиславова.

Първо място за първи отбор на града домакин – Берковица с 21 наказателни точки, втори е вторият отбор на града под Ком с 35 наказателни точки, на трето място се класира първият отбор на гр. Първомай с 41 наказателни точки, четвърто място за втория отбор на IMG_5055Първомай с 65 наказателни точки, пети е отборът на Силистра с 96 наказателни точки, шесто място за Челопеч и на седмо място е отборът на Етрополе.  Наградени бяха и най-добре представилите се индивидуално момичета и момчета.

Приложното колоездене е важна част от обучението по пътна безопасност, тъй като подобрява знанията, уменията и реакциите на децата, като ги подготвя за реалните условия на пътя. То им дава възможност по забавен начин да се научат майсторски да управляват колело и да опознаят правилата за уличното движение. IMG_5053Републиканският шампионат се провежда по правилата на Международната асоциация по автомобилизъм (ФИА).