Актуални Новини

ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРСА „МОЯТА БЕРКОВИЦА“

3-peizajna (4)За поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Берковица организира фотоконкурс на тема „Моята Берковица“, в който снимки за участие изпратиха 17 деца.

Момичетата и момчетата се състезаваха в три категории – Селфи с моя роден край, Пейзажна фотография и градска фотография с общо 84 снимки.

Специално сформирана комисия, в която участва и професионален фотограф, определи победителите. Ето ги и тях:

Категория – „Селфи с моя роден край“

  1. Яна Христова Апостолова – I място
  2. Алекс Александров Васов – II място
  3. Иванджелин Младенова Иванова – III място

 

Категория „Пейзажна фотография“

  1. Петя Апостолова Христова – I място
  2. Иво Любомиров Стоилов – II място
  3. Светлиана Георгиева Николова – III място

 

Категория „Градска Фотография“

  1. Петя Апостолова Христова – I място
  2. Бояна Георгиева Николова – II място
  3. Иван Иванов Димитров – III място

 

Една от снимките, наградена в категорията „Селфи“, носи специален заряд и послание. Неин автор е дете, извървяло нелекия път до истинската промяна. Фотографията разказва за братската обич към 2-годишната Габи, която е с тежката диагноза Детска церебрална парализа. А посланието? Посланието е изразено в думите „Обичам я!“

Децата винаги имат да кажат нещо важно, но не винаги думите могат да го поберат. Една снимка може да говори много повече за душевността на детето, отколкото хиляди думи. Възрастни, научете се да виждате това! Заповядайте на 07.09.2016 год. от 12.00 часа във фоайето на НЧ „Иван Вазов – 1872“, където ще се открие фотоизложба „Моята Берковица“ и ще се наградят победителите и участниците във фотоконкурса.