Актуални Новини, Новини

ПОДКРЕПА ОТ ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗА ПЛЕНЕРА В СЛАТИНА

В неделя – 2 август, започна пленерът по дървопластика и живопис в берковското село Слатина. Това е деветото издание на културната проява, която се организира от местния резбар Найден Кирилов. Тази година събитието се провежда с подкрепата на сина му Атанас Кирилов. То се организира и с подкрепата на Община Берковица, като е част от културния календар на Община Берковица.

Една седмица скулптори и живописци творят, вдъхновени от красивата природа на селото. Тази година участват скулпторите Катерина Бурова и Красимир Кръстев, художниците Емилия Върбанова, Георги Паунов – Паунец, Румен Атанасов, Любомил Драганов – преподавател в Художествената академия, Дебора Георгиев. Инна Георгиева и домакинът Найден Кирилов. Пленерът ще завърши с изложба, която ще бъде открита на 9 август от 18.30 часа в Шато Слатина в селото.

В специално писмо до Кмета на Община Берковица Димитранка Каменова, Найден Кирилов пише:

„Уважаема госпожо Каменова, аз и моите синове високо оценяваме Вашата помощ за това пленерът да се осъществи и тази година. Благодарим на Вас и на общинските съветници за отпуснатата финансовата подкрепа, а специално на Вас за бързата реакция при решаването на някои организационни въпроси, много съществени за нормалната работа на творците. На нас ни остава да създадем хубави творби и да оставим добри спомени у гостите, които да популяризират след това нашия красив край.“