Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

ден на будителите

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
ДЕЙЦИ НА НАУКАТА И КУЛТУРАТА,
КНИЖОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,

1 ноември – Денят на народните будители! На онези знайни и незнайни радетели за свобода и правда, пазители на род и родина, оставили след себе си диря и направили така, че историята да диша. На онези, които са съхранили българския дух, родните традиции и обичаи и националната ни идентичност. Които са създавали, разпространявали и защитавали българското четмо и писмо, за да можем днес с гордост да кажем, „че и ний сме дали нещо на светът“. Днес, благодарение на делата им, ние познаваме миналото си.
1 ноември е ден за гордост! Честит празник, съвременни будители – учители и преподаватели, духовници, поети и писатели, художници, творци, музейни, читалищни и библиотечни дейци. Благодаря Ви, че пазите и съхранявате силата на българския дух! Продължавайте да пробуждате желанието за усъвършенстване у подрастващите, да подтиквате към развитие на дарбите, да насърчавате към придобиване на знания и умения, да отваряте вратата към богатството на книгата пред най-малките, да творите в областта на литературата и изкуството!
Съвременни будители, бъдете благословени във Вашата мисия и не спирайте да раздавате добро! Защото да пробуждаш чрез слово е добро и е най-съвършеният начин да посееш семената на любовта към знанието!

Честит празник!

ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА
Кмет на Община Берковица
1 ноември 2022 година